Mithat Özsan Amfisi’ndeki törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Çukurova Üniversitesi’nin en genç fakültelerinden biri olan İletişim Fakültesi 2. Dönem mezunlarını verdi.

 İletişim Bilimleri Bölümü 2. Mezunlarını Uğurladı.

Mezuniyet Töreninde konuşan Dekan Vekili Prof. Dr. Hatice Çubukçu, fakülte olarak  İletişim Bilimleri Bölümü’nün ikinci mezunlarını verdiklerini ifade etti. Fakültelerinin hem nitelikli öğrenci hem de akademik personel tarafından öncelikli olarak tercih edilmesinde Çukurova Üniversitesi’nin adının tanınırlığı ve saygınlığının en temel etmen olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Çubukçu konuşmasına şöyle devam etti;
“Kurulduğumuzdan bu yana fakültemize verdikleri değerli destekler için Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın şahsında tüm üniversite üst yönetimine ve Rektörlük personeline şükranlarımızı sunuyorum. Ayrıca, öğrencilerimizin eğitim ve öğretiminde ve geleceğe hazırlanmasında büyük emekleri bulunan değerli hocalarımıza ve fakültemizin belkemiği idari personelimize yürekten teşekkürler. Bir büyük teşekkür de ailelerimize… Değerli anne babalar, ya da anne baba gibi emek verenler, sizler gençlerimizi onların sağlığından ve başarısından başka hiçbir karşılık beklemeksizin, özenle yetiştirip güzel niteliklerle donattınız.  Böylesine nitelikli gençleri Üniversitemize ve toplumumuza kazandırdığınız için bizlerde size çok teşekkür ediyoruz. Sanırım onlarda sizlere olan minnet ve teşekkürlerinin bir ifadesi olarak biraz sonra ellerinde diplomaları ve başarı belgeleriyle yanınıza koşacaklar. İşte o zaman sizlerin de tüm yorgunluğunuz çıkmış olacak…”

 “ÇÜ İletişim Fakültesi 450 Öğrencisi İle Eğitim Öğretim Faaliyetlerini Sürdürüyor.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise 2012-2013 eğitim öğretim yılında İletişim Bilimleri Bölümü’ne alınan 60 öğrenci ve 4 öğretim üyesi ile akademik yaşamına başlayan İletişim Fakültesi’nin, Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü’nün de katılmasının ardından bugün toplam 450 öğrencisiyle eğitim–öğretim faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi. Prof. Dr. Kibar 2017-2018 döneminde eğitime başlayacak olan Gazetecilik Bölümü ve aynı akademik dönemde açılması beklenen iletişim çalışmaları alanındaki yüksek lisans programıyla fakültenin gelişiminin daha da büyük bir ivme kazanacağını belirterek şunları kaydetti;
“Ayrıca, düzenli yayımlanan 37 yerel gazetesi, başlıca ulusal gazetelerin bölge temsilcilikleri ve çeşitli TV kanalları ile Türkiye’nin dördüncü büyük basın merkezi konumunda olan Adanamız adına iletişimin diğer çeşitli alanlarında büyük ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünün yetiştiğini görmekten de büyük bir kıvanç duymaktayız. Bu süreçte öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmeleri yönünde büyük emek harcayan değerli hocalarımıza kurumum adına çok teşekkür ediyorum.”

Keplerini Havaya Atarak Mezun Oldular

Açılış konuşmalarının ardından Fakülte birincisinin yaş kütüğüne adını çakmasının ardından dereceye giren öğrencilere Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar tarafından diplomaları takdim edildi. Öğrenciler diplomalarını almalarının ardından keplerini havaya fırlatarak mezun oldu. Tören anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.