ÇGC Başkanı Esendemir, ziyarette Başkan Çetin’e 29.Genel Kurul ile yeni dönem çalışmaları hakkında bilgi verdi. Esendemir; Adana’nın imajının iyi bir şekilde duyurulmasının çabası içerisinde olduklarını, yerel medyanın da yerel yönetimlerin en iyi şekilde ülke hatta yurt dışında internet portalları aracılığıyla tanıtımına katkı sunduğunu kaydetti.
Yerel basının, yerel yönetimlerle iyi ilişkiler içerisinde olduğunu ifade eden Esendemir, “Adana’nın ve Cemiyetin sesini Türkiye’ye duyurma çalışması içindeyiz” dedi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de siyasete kalite getirilmesinin partilerde iyi nitelikli insanların yeralmasıyla mümkün olduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Siyaset ilkelerle yapılmalıdır. Biz hizmetlerimizle zoru başarıyoruz. Başarılı olduğumuzu görmek bizleri mutlu ediyor. Siyasete kalite kazandırmanın çabası içerisindeyiz. Bu da özgür medya ile mümkündür. Yerel basın yapılan hizmetleri halka duyurmada önemli görev ve sorumluluk yerine getiriyor. Özgür ve bağımsız basın; Türkiye demokrasisi açısından son derece önemlidir.”

Başkan Soner Çetin ziyaret sırasında Çukurova Belediye Başkanlığı tarafından basımı yapılan, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün NUTUK adlı kitabını, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’e hediye etti. Çetin ayrıca tüm Adanalılar’ı ve basın mensuplarını 17/18 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirecekleri “2. Orhan Kemal Edebiyat Festivali”ne katılmaya davet etti.
 Ziyarette ÇGC Başkan Yardımcısı Sait Güleç, Genel Sekreter Ömer Üney, Mali Sekreter Mutlu Mete, Yönetim Kurulu üyeleri Sefa Saygıdeğer ve Hüseyin Arat da katıldı.