DOÇ. DR. ÖKTEN, “ÇGC, DEMOKRASİ ADINA ÖNEMLİ BİR GÜÇ”

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin yapılan seçimleri sonucu göreve yeniden seçilen ve yeni katılan üyelerine ’hayırlı olsun’ demek adına ÇGC Yönetimini ziyaret etmek istediklerini söyleyen Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, “Öncelikle şahsım ve YK Üyelerim adına yeni yönetiminizi kutluyorum ve başarılar diliyorum. Hak edenlerin tekrar seçilmesini basın camiası ve Adanamız için önemli buluyorum. Kamuoyunu bilgilendirmek adına ulvi bir görev yaptığınız gibi hekim ve sağlık sorunlarımızı iletmede sizleri yanımızda gördük. Çok teşekkür ediyoruz. Halkın gerçekleri bilme hakkı var. Hiç kimse bunu engelliyemez. Engellememelidir” diye konuşan Doç. Dr. Ökten, Ülkede basın özgürlüğü açısından bir çok sıkıntılar olduğunu, birçok gazetecinin tutuklu olduğunu, basının özgür olamadığını bildiklerini, demokratik ve hukukun üstün olduğu bir ülkede basının da daha özgür olacağını ve gerçekleri yansıtan haberleri daha özgürce yapabilmesi gerektiğini söyleyerek, Çukurova Gazeteciler Cemiyetinin Adana'da doğru haber ve demokrasinin önemli bir gücü olduklarını belirtti.


ESENDEMİR, “İNSANI VE ÜLKESİNİ SEVENLERE DESTEK OLURUZ”

İnsanı önceleyen, değer veren her kurumun yanında olduklarını ifade eden Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, ÇGC üyelerini tanıştırmasının ardından yaptığı konuşmada “Siz hekimler biz gazeteciler gibi insan ve toplum yararına çalışan kurumlarız. Çok çalışır az kazanırız. Hak’tan ve dürüstlükten ödün vermeyiz. İnsanı, kentini, ülkesini önemseyen her kurum ve kuruluş ile birlikte çalışmak, destek vermek isteriz. Sizleri yakınen tanıyoruz. Birlikte güzel projelere imza atmak isteriz. Ziyaretiniz için müteşekkürüz” dedi.

ÇUKUROVA TIP TARİHİ KİTABI VERİLDİ

ÇGC Genel Sekreteri Ömer Üney, Yönetim Kurulu Üyeleri, Sait Güleç, Mutlu Mete, Sefa Saygıdeğr, Hüseyin Arat ve emekli gazeteciler Vahap Unkat ile Bilal Tipi’nin hazır bulunduğu ziyarette Başkan Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’e ‘Çukurova Tıp Tarihi’ kitabını hediye etti.