Başbakan'ın açtığı dava Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.
GAZETECİLERİN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Adanalı iki gazeteciyi mahkemeye verdi. Recep Özcan ve Aytekin Gezici aleyhine hakaret davası açan Başbakan Erdoğan, iki gazetecinin de cezalandırılmasını istedi. Her iki gazeteci de 30 Mart yerel seçimleri öncesi yaptıkları yayınlar ve yazdıkları yazılardan dolayı Başbakan Erdoğan ile mahkemelik oldu. Dava Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.
"YEREL BASINA BASKI AMAÇLANIYOR"
Başbakan'ın dava açtığı gazetecilerden adanayorum.com editörü Recep Özcan, "Sayın Başbakan yaygın yayın yapan gazetelerle ve gazetecilerle ilgili davalar açmıştı. Şimdi yerel gazeteciler aleyhine de dava açıyor. Bunu cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yerel basına baskı amacıyla yaptığını düşünüyorum. Aslında davalık bir durum yoktu. Ancak yargı siyasallaştı. Bunun sonucu dava açıldı" dedi.
ERDOĞAN AİLESİ GEZİCİ'Yİ ŞİKAYET ETTİ
Başbakan'ın kendisi gibi düşünmeyen gazetecileri baskı altına almaya çalıştığını iddia eden Recep Özcan, "Biz gazeteciler olarak doğruları savunmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Gazeteci Aytekin Gezici ise Alo Fatih adlı kitabı dolayısıyla Başbakan Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, Başbakan'ın damadı Berat Albayrak, Serhat Albayrak ve Hasan Doğan tarafından mahkemeye verildi.