Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Milliyet gazetesinde yayınlanan 'İmralı Tutanakları'nın ardından "Böyle gazetecilik yere batsın" sözlerini eleştirdi.

Esendemir, gazetecilerin hiç kimsenin, kurumun ya da zümrenin baskısı altında kalmadan, yandaşı olmadan, özgür çalışma ortamında görev yapmasından yana tavır takınması gereken Başbakan'ın, tersi davranışlarda bulunması nedeniyle demokrasiye darbe vurulduğunu ifade etti.

Gazetecilerin ve gazetelerin belgeleriyle birlikte doğruluğunu teyit ettikleri olayları halka yansıtmakla görevli ve yine halk lehine yeri geldiğinde muhalif bir kimlikle çalışmak zorunda olduğunu ifade eden Esendemir, ÇGC Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Sayın Başbakanımız'ın İmralı görüşme tutanaklarının ardından 'Eğer böyle gazetecilik yapacaksan batsın senin gazeteciliğin' şeklindeki konuşması talihsiz ve üzücü bir tavırdır. Türkiye'de medyanın tam olarak özgür olamamasından kaynaklı bir takım sorunlar yaşanırken, hükümeti oluşturan organın tepe noktasındaki sayın Başbakan'ın yanlış yönlendirme ve tavırlarını kabul etmemiz mümkün değildir.

Bilinmelidir ki; sözkonusu gazetede yayınlanan haberin doğruluğu tartışılmamakta, tutanakları kimin sızdırdığına yönelik açıklamalar yapılmaktadır. Bu gerçek bile tek başına gazetenin sadece habercilik yaptığını açıkça ortaya koymaktadır. Gazeteler ve gazeteciler herhangi bir kuruma bağlı kuruluşlar değildir ve talimatla haber ya da yorum yapmaz/yapmamalıdır. Bu şekilde davranan kurumlar gazete, kişiler de asla gazeteci olamaz. Türkiye'de gazetecilerin düşünce ve ifade özgürlüğüne kavuşması dileğimizi bir kez daha yineliyor, Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında yaşayan vatandaşların özgürlüğünden, güvenliğinden birinci derecede sorumlu olan Sayın Başbakan'dan bundan sonraki ifadelerinde daha çok duyarlılık bekliyoruz."