Çukurova Rotary Kulübü, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Cafer Esendemir’i konuk etti. Seyhan Otel’de Kulüp Başkanı Lütfi Candır ve üyelerin katıldığı toplantıya konuk konuşmacı olarak katılan Esendemir, medyanın içinde bulunduğu durumu gözler önüne serdi.
Adana iş dünyasının yerel gazetelere abone ve reklam desteğinde bulunmasının önemini anlatan Esendemir, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin gazeteciler arasında birlik, beraberlik ve gelişimi sağlamak adına üzerine düşen görevi yapmaya çalıştığını söyledi.
Türkiye’de göreve gelen iktidarların ilk iş olarak medyayı baskı altına almaya çalıştığını ifade eden Esendemir, “Maalesef gazeteciler patronlarının çıkarları doğrultusunda haber üretmeye zorlanıyor. Gazetecilerin tam olarak bağımsız ve özgür olmasından söz edemiyoruz. Gazeteci yalan veya çarpık haberden dolayı kovulabilir ancak başarılı bir haber iktidar mensuplarının veya gazete patronlarının hoşuna gitmiyorsa ve bu gazeteci işinden oluyorsa vahim bir durumla karşı karşıyayız demektir” diye konuştu.

“GAZETELERE SAHİP ÇIKIN”
Yerel gazetelerin var olma savaşı verdiğini, merkezi idareden hiçbir şekilde destek bulamadığını vurgulayan Esendemir, “Kurtuluş Savaşına kalemiyle karşı koyan gazetelerimiz var. Adana’da yoğun mesai ve para harcayarak okurlara gazete ulaştırmaya çalışan kurumlara mutlaka destek verilmeli. Baskı, sansur ve otosansürle karşı karşıya kaldığımız bir dönemde ayrıca çalışanların düşük ücretle çalıştırılmalarının üzüntüsünü yaşıyoruz. Artık gençler, öğrenciler okullarından mezun olduktan sonra sıkıntılı durum nedeniyle gazete bürolarında çalışmak istemiyor. Ama unutulmamalıdır ki, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yazılı ve görsel medya var olmaya, toplumu aydınlatmaya devam edecektir” dedi.


CANDIR, TEŞEKKÜR ETTİ
Çukurova Rotary Kulübü Lütfi Candır ise, rotary kulüplerinin hiçbir karşılık beklemeden dünya genelinde hizmet ürettiğini, okullarda, hastanelerde, çocuk parklarında yaşamı kolaylaştırmak adına gerçekleştirdiği çalışmaları dünya insanlığına armağan ettiğini vurguladı. Esendemir’in TGF Başkan Yardımcısı olarak ilk konuşmasını kulüp üyeleri karşısında gerçekleştirmesinden duyduğu memnuniyeti paylaşan Candır, katkılarından ve sunumundan ötürü Cafer Esendemir’e kulübün onur belgesini sundu.