Etkinlikler çerçevesinde Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Kültürlerarası İletişim Ana Bilim Dalı Başkanı Yardımcı Doçent İlker ÖZDEMİR Moderatörlüğünde, “İNTERNET VE İLETİŞİM”  başlıklı bir panel düzenlendi. Öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda davetlilerin izlediği panele Halkla İlişkiler Alanından Optimum Pazarlama Direktörü Pınar KEFELİ, Bilişim Teknolojileri Alanından Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Yardımcı Doçent Mümine KAYA, Gazetecilik Alanından Mağma Dergisi muhabiri Gazeteci Yazar Serkan AYAZOĞLU ve Radyo Televizyon Alanından Koza TV. Haber Müdürü Murat BERHUN konuşmacı olarak katıldı.

Panel Okul Müdürü Mustafa YILDIZ'ın konuşması ile başladı. YILDIZ, okul hakkında tanıtıcı bilgiler veren bu tür etkinliklere büyük bir önem verdiklerini belirtti.  Ders içi ve ders dışı etkinliklerle öğrencilerin aldıkları mesleki eğitimi desteklemeyi amaçladıklarını ifade eden Yıldız, fotoğraf, kısa film ve benzeri yarışmalara katılmaları konusunda öğrencileri teşvik ettiklerini ve bu alanda öğrencilerin dereceler aldığını dile getirdi.

Okul Müdürü Yıldız’ın konuşmasının ardından ÇEP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini tanıtıcı film izlendi.  

Daha sonra panele geçildi.  Moderatör İlker ÖZDEMİR oturumu açarak  ilk sözü Mümine KAYA'ya verdi. KAYA konuşmasına iletişimin tanımıyla başladı. İletişimin en yaygın ve ulaşılması kolay olan aracının internet olduğunu söyledi. Bunun nedeninin bir olayın internette hızlı yayılması olduğunu belirtti. İnternetin eğitime katkısı olduğunu aynı zamanda pazarlamayı genişlettiğini ve zaman kaybetmeden alışveriş yapabilme imkânı verdiğini belirtti. Türkiye 38 milyon kişinin sosyal ağları aktif olarak kullandığını söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Sonrasında Murat BERHUN sözü alarak; “İnternet değişen, gelişen bir süreçtir. Günümüzde internet ve medya iç içe girmiş durumda. Bir olayın haberini gerçekleştikten, 5 dakika sonrasında ulaşıp okuyabiliyoruz. Bunda sosyal ağların çok payı var.” dedi. Medya ve iletişimin bağımsız olması gerektiğini aynı zamanda kontrollü olmasının da gerekli ve önemli olduğu belirtti.


Oturumun üçüncü konuşmacısı olan Serkan AYAZOĞLU ÇEP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin öğrencilerinin orta öğretim çağında iletişim eğitimini aldıklarından dolayı çok şanslı olduklarını söyleyerek konuşmasına başladı. İnternet devriminin sonuçlarının sanayi devriminin sonuçlarından daha kötü olacağını ve bu hız telaşının insanları hata yapmaya zorladığını dile getirdi. Günümüzde gazetecilik etiğinin fazla önemsemediğini ve internet fenomenliğinin yaygınlaştığını; bu sebeple haberlerin dilinin kötüye gittiği söyledi. Ayrıca ''Teknik bilgiyi kullanırken internet uzmanlık gerektirmiyor.'' diye vurguladı.

Son olarak Pınar KEFELİ söz aldı. KEFELİ halkla ilişkiler ile internetin ilişkisine değindi. “Halkala ilişkiler, internet sayesinde hızlanmıştır. Günümüzde ise markalarla tek yönlü iletişim değil de, diyalog halindeyiz.”  diyerek günümüzde yayında olan reklam filmlerinden örnekler gösterdi.   Soru ve cevap kısmının ardından Panel Moderatörü İlker ÖZDEMİR, panelistlerin konuşmalarını özetledikten sonra paneli kapattı. Panelin ardından ÇEP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yıl içinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ayrıca etkinlikler çerçevesinde,  öğrenciler tarafından çekmiş fotoğraflardan oluşan bir sergi düzenlendi.