Adana’da Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin genel sekreterliğini sürdürürken yaşamını yitiren Gazeteci Mustafa Gümüşdamla’nın adı, ölüm yıldönümünde düzenlenen geniş katılımlı anma töreninde Cemalpaşa 1 sokağına verildi.
Anma törenine Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, milletvekilleri Ali Demirçalı, Turgay Develi ve Ali Küçükaydın, Sarıçam İlçe Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer, Altınkoza A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ürgenç, CHP İl Başkanı Orhan Sümer, CHP İl Yönetim Kurulu üyeleri Kemal Toros, Mustafa Kımıl, Mehmet Yıldız, Av.Soner Çetin, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Coşkun, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Gazeteciler Sendikası Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya, Mustafa Gümüşdamla’nın eşi Hilal Gümüşdamla ve çocukları ile ÇGC üyeleri ile basın mensupları katıldı.

ÇGC BAŞKANI TEŞEKKÜR ETTİ
Törende konuşan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Mustafa Gümüşdamla’nın adının bir caddede yaşatılmasının önemli olduğunu söyledi. Gazeteci Mustafa Gümüşdamla Caddesi’nin oluşmasında büyük çaba gösteren Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz’a, Büyükşehir Belediye Meclisi’ne konuyla ilgili teklif sunan Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci ve teklifi süratle kabul eden belediye meclis üyelerine teşekkür eden Esendemir, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’a da törene katılmasından dolayı teşekkür etti.
Gümüşdamla’nın yerinin doldurulmasının mümkün olmadığını söyleyen Esendemir, “Mustafa Gümüşdamla’yı unutmamız mümkün değil. Mustafa yeri doldurulamaz bir arkadaş ve gazeteciydi. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin bulunduğu caddeye Gazeteci Mustafa Gümüşdamla adı verilmesi de bizim için büyük bir onurdur” dedi.
Gümüşdamla’nın ölümünün ardından büyük üzüntü yaşadıklarını vurgulayan Esendemir, “Sevgili Gümüşdamla 24 Kasım 2011 Öğretmenler Günü’nde hayatını kaybetti. Mustafa Gümüşdamla birçok gazetecinin öğretmeniydi. Anlamlı bir günde aramızdan ayrılan değerli arkadaşımıza Allah’tan rahmet diliyor, ailesini ve bizleri üzüntülü anlarımızda yalnız bırakmayan tüm Adanalılar’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Törende konuşan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ise Mustafa Gümüşdamla’nın mesleğinde önderlik eden isimlerden biri olduğunu söyledi. Coş, “Kendisi gazetecilik mesleğini ve meslek ahlakına ve geleneklerine uygun şekilde yapan örnek gazetecilerimizden biriydi. Ölümsüzleştirilmesi bu süreçte sağlanmış oluyor. Her konuda her meslekten öne çıkan ve geridekilere önderlik eden yol gösteren, mesleğini öğreten, ilimize ülkemize hizmet eden insanların vefatları üzücü bir sonuçtur” dedi. Konuşmaların ardından caddenin girişine dikilen ‘Gazeteci Mustafa Gümüşdamla Caddesi’ yazan tabelanın açılışı yapıldı. Daha sonra meslektaşları ve sevenleri Mustafa Gümüşdamla’nın Asri Mezarlık’taki mezarını ziyaret etti. Burada Çukurova Müftülüğü Vaizi M.Zeki Uyanık Kur’an-ı Kerim okuyup, dua etti. Törene katılanlar daha sonra kabire kırmızı karanfiller bıraktı, dualar etti.