Gazetecilerin zorlu ve meşakketli yollardan geçtiğini ve her türlü zorluğa rağmen görevlerinie yerine getirmeye çalıştığını belirten CHP İl Başkanı Orhan Sümer, ADSİAD ve ÇUKUROVA SİFED Başkanı Süleyman Sönmez, MHP Çukurova Belediye Başkan Adayı Ali Uğur Akbaş, gazeteciler gününü kutladı.
Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Orhan Sümer, basın emekçilerinin yasal haklarının ellerinden alındığını, baskı altında çalıştıklarını belirtti. Sümer, “Demokratik rejimlerin vazgeçilmez unsurlarının başında gelen basın özgürlüğünün bugün ülkemizde geldiği nokta ortadadır ve bunu en iyi basın emekçilerimiz görmektedirler” dedi.


SÜLEYMAN SÖNMEZ

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) ve Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Yönetim Kurulu Başkanı, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Sönmez ise dördüncü kuvvet olarak adlandırılan medya sektöründe görev yapan basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Sönmez, medya sektöründe görev yapan basın emekçilerinin sorunlarının çözülmesinin demokrasi adına bir zorunluluk olduğunu söyledi. Tüm dünya ülkelerinin ileri demokrasiye geçişte basının vazgeçilmez unsur olduğunu idrak ederek hareket ettiğini ancak Türkiye’de çeşitli kesimlerce yandaş olan ya da olmayan ayrımına gidildiğini dile getiren Sönmez, yerel dinamikleri harekete geçirmeye çalışan Adana yerel basınının da takdirle karşılanması gerektiğini vurguladı.

ALİ UĞUR AKBAŞ

Türkiye’nin basın özgürlüğü konusunda daha çok yol alması gerektiğini dile getiren MHP Çukurova Belediye Başkan Adayı Ali Uğur Akbaş da gazetecilerin bayramı bayram gibi kutlayamadığını söyledi. Adana’da basın mensuplarının fedakarca görevlerini yerine getirmeye çalıştığına tanık olduğunu belirten Akbaş, tüm gazetecilerin gününü kutladı. 
ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ziyarette bulunan tüm konuklara içtenlikle teşekkür etti.