Radyo ve Televizyon bölümü öğretmenleri Ayşe Bıyık ve Ömürzat Toparlak rehberliğinde gerçekleştirilen ziyarette, öğrenciler Koza TV ve Kanal A Genel Yayın Yönetmeni Selahattin Sekin ile birlikte seslendirme, montaj bölümü ve yayın odalarını gezdi.

Gezi sırasında öğrenciler televizyonculukla ilgili merak ettikleri konularla ilgili sorularının yanıtlarını  ilgili departmandaki  çalışanlardan aldı. Ziyaret sırasında öğrencilere televizyon çalışanları tarafından montaj teknikleri, haber yazımı, seslendirme ve program yapımı gibi birçok konu hakkında bilgi verildi. Ham kaydın üzerine nasıl haber yazılıp, seslendirildiğini anlatan televizyon çalışanları öğrencilere montaj sırasında nelere dikkat edilmesi gerektiğini de ayrıntılı bir biçimde aktardılar.

Koza TV Haber Müdürü Halil İbrahim Uğur da öğrencilere televizyon ve gazete haberciliği arasındaki farkları anlatıp bir gazete haberini televizyon haberine çevirmeyi de uygulamalı olarak gösterdi.  

Haber metni hazırlanmadan önce görüntünün izlenmesi gerektiğini belirten Uğur, “Hatasız haber yapmak adına haberinizi tamamladıktan sonra da başından sonuna dek dikkatle izlemelisiniz” dedi.

 

HABER: HANDE NUR AÇIKEL (11-A SINIFI ÖĞRENCİSİ)