ukurova Gazeteciler Cemiyeti kurucu üyelerinden Şengül Ergün GÖZÜYEŞİL son yolculuğuna uğurlandı. Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi görmekte olan Gözüyeşil evli ve 2 çocuk babasıydı.

Merhumun cenazesi ilk olarak hastaneden alındıktan sonra kurucusu olduğu Çukurova Gazeteciler Cemiyeti önüne getirildi. Burada bir konuşma yapan ÇGC Başkanı Cafer Esendemir yaptığı konuşmada Şengül Ergün Gözüyeşil’in geçmişi ve basın camiasındaki hizmetlerinden kesitler sundu.

Esendemir, “Her zaman kendisini çok iyi anılarla anacağız. Bizler için değerli bir ağabeyimizdi. Bize hep yol gösterici oldu. Emeklerini hiçbir zaman unutmayacağız. Onu erken kaybettik. Acımız sonsuz. Mekanı cennet olsun. Hepimizin başısağolsun” dedi.

Daha sonra söz alan merhum Şengül Ergün Gözüyeşil’in oğlu Ozan Gözüyeşil kısa bir konuşma yaptı. Ozan Gözüyeşil konuşmasında, “Burada olduğunuz için hepinize teşekkür ederim. Babam Cemiyet üyesi olmaktan hep onur duyardı. Ben de babamla her zaman onur ve gurur duydum. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim” dedi.

Cenaze törenine ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte, SHP eski milletvekillerinden ve Çukobirlik eski Genel Müdürlerinden Sedat Doğan, Çukobirlik’ten eski yöneticiler, ASKİ Basın Müşaviri Bekir Uzel, Dr.Haluk Uygur, gazeteciler ve ailesi ile sevenleri katıldı.

Merhum Gözüyeşil için daha sonra hep birlikte Fatiha okundu. Ardından Şengül Ergün Gözüyeşil Basınköy Sitesi’ndeki evinin önüne getirildi. Burada helallik alındıktan sonra, öğle namazını müteakip Kabasakal Mezarlığı’nda toprağa verildi.

ŞENGÜL GÖZÜYEŞİL KİMDİR?

1941 yılında Adana’nın Karataş İlçesi Topraklı Köyü’nde doğdu.İlkokulu Topraklı’da okuduktan sonra Tepebağ Ortaokulu ve ardından Adana Erkek Lisesi’nden mezun oldu. Eskişehir İkt.Tic.İlimler Fak. İki yıl okuduktan sonra Adana Akademisi’ne kaydını aldırdı ve bu okuldan mezun oldu. Kısa dönem olarak askerliğini yaptıktan sonra Bateş Dağıtım AŞ. Bölge Müdürlüğü görevinde bulundu. Çukobirlik Mihmandar Kooperatifi’nde 2 yıl muhasebe müdürlüğü yaptı. Çukobirlik Merkez Tesislerinde 2 yıl ambar ve sevkiyat şefliği, 4.5 yıl da İplik Dokuma Fabrikası Ticaret Müdürlüğü görevinde bulundu. Kulis Gazetesi’nin sahipliğini ve Yazıişleri Müdürlüğünü yaptı. Mahalli Hizmet Dergisi’nde sorumlu yazıişleri müdürlüğü’nün ardından Hürses Gazetesi’nde Mesul Müdürlük yaptı. Yüreğir Ovalılar Derneği kurucu üyesi, SS Gazeteciler Basınköy Yapı Koop. kurucu üyesi, ÇGC kurucu üyesi olup evli ve 2 çocuk babası. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik de yapmaktadır.