Ç.E.P. Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri ajans haberciliğinin püf noktalarını Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabiri Murat Kibritoğlu’ndan öğrendiler.

ÇEP Ticaret Meslek Lisesi etkinlik salonunda düzenlenen konferansta DHA’da muhabir ve kameraman olarak görev yapan Murat Kibritoğlu, Radyo-televizyon ve gazetecilik alanı öğrencilerine basın sektöründe çalışmanın inceliklerini anlattı. Haberde görselliğin önemini vurgulayan Kibritoğlu, “Fotoğraf ve video görüntüleri haberin olmazsa olmazı, tamamlayıcısı, vurgulayıcısıdır. Bu yüzden kameralarımız ve fotoğraf makinelerimiz her an habere gidebileceğimizi düşünerek hazır bulundurulmalıdır” dedi.

Yapılacak haberin içeriğine göre görüntü almak gerektiğini söyleyen Kibritoğlu, “Resmi bir habere gittiğim zaman işe, önce genel bir görüntü ile başlarım. Sonra sırasıyla protokolün ve konuşmacıların görüntülerini alırım. Sıcak bir habere gittiğimde de öncelikle olayın kendisini görüntülemem gerekir. Olay bittikten sonraki görüntüleri herkes çeker. Yani haberin içeriği görüntü çekiminin de belirleyici unsurudur’’ dedi.

Meslekte her geçen günün yeni bir tecrübe olduğunun altını çizen Murat Kibritoğlu, haberciliğin yıllar içinde tecrübe kazanılarak pekiştirilen bir meslek olduğunu sözlerine ekledi.

Konferansın sonunda konuyla etkinlikle ilgili bilgi veren Radyo-TV Bölümü Öğretmeni Ömürzat Toparlak, “Öğrencilerimizle bu tür etkinlikler gerçekleştirmek gerçekten çok faydalı oluyor. Çocuklarımız hem mesleki bilgi ve görgülerini artırmış oluyorlar hem de sektörde çalışmak konusunda motivasyonları artıyor” şeklinde konuştu.

Haber-Fotoğraflar: Yusuf Leventeli/ Songül Boyraz (Ç.E.P. Ticaret Meslek Lisesi)