ÇGC Başkanı Esendemir, yeni dönemde mesleğin sorunlarının yanısıra Adana’nın sorunlarını da gündeme taşıyacaklarını ve çözüm yolları konusunda projeleri hayata geçirmenin çabası içerisinde olacaklarını kaydetti.
Esendemir, kentin ihtiyaçlarının belirlenmesi ve gündeme taşınmasında başta Odalar olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarına kapılarının açık olduğunu ifade ederek, Türkiye’nin yaşadığı süreci yakından takip ettiklerini ve her kesimin de gelişmeler konusunda duyarlılık içinde olması gerektiğini söyledi.
TMMOB'a bağlı İç Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Çağkan İnan, İç Mimarlık mesleğinin ve kültürünün tanıtılması amacıyla çalışmalar yaptıklarını, kullanıcılara işlevsel, yapısal ve estetik ölçütlere göre en uygun tasarımı sunmak için çözümler ürettiklerini bildirdi.
İnsanların sosyal, kültürel ve ekonomik değerleri ve değişkenleri en iyi şekilde harmanlayarak projeler oluşturduklarını vurgulayan İnan, “Modern yapılaşma için teknolojik verileri değerlendirerek vizyonumuzu gerçekleştiriyoruz” dedi.

Ziyarete İç Mimarlar Odası Yönetim Kurulu üyesi Tuğkan İnan ile ÇGC Başkan Yardımcısı Sait Güleç, Genel Sekreter Ömer Üney ve Mali Sekreter Mutlu Mete ile Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Arat da katıldı.