Kahveci, TRT’nin başta  Çukurova  olmak üzere;  daha önce bölgesel yayın yapan tüm radyoların teknik altyapı ve eleman bakımından yeterli durumda bulunduğunu belirterek, “Genel Müdürlüğümüzün önümüzdeki yıldan itibaren bölgesel radyoları yeniden faaliyete geçirme düşüncesi var. Start verildiğinde Adana başta olmak üzere bölgedeki tüm illerde ekipman ve personel olarak yayına hazırız” dedi.

“Basın turu” kapsamında ziyaretlerini sürdüren Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC), TRT Çukurova Bölge Müdürü Halil Kahveci, Adana Haber Müdürü Hasan Gizir ve kurum çalışanlarıyla görüştü. Ziyaret esnasında ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Başkan Yardımcısı Sait Güleç, Genel Sekreter  Ömer Üney, yönetim kurulu üyeleri Halil Akılevi ve Yusuf  Baştuğ  TRT çalışanlarıyla mesleki konularda görüş alışverişinde bulundu. Başkan Esendemir’in, “Adana’da yaşayan biri olarak Çukurova Radyosu’nun tekrar bölgesel yayın yapmasını, müziğin yanı sıra yerel haberler de sunmasını arzu ediyorum. Büyük bir kitleye nitelikli yayınlarla hitap eden TRT’den kamuoyunda bu yönde bir beklenti olduğunu gözlemliyorum. Bu yönde bir gelişme var mı?”  diye sorması üzerine, TRT Çukurova Bölge Müdürü Halil Kahveci,şunları söyledi:

“Kurumun bölge müdürlüğü Mersin’de bulunuyor ve buraya bölgemizdeki 14 il bağlı. 2014’ten itibaren bölgesel radyo yayınları kalktı ama buna dayanarak  ‘Adana ve diğer illere önem verilmiyor’şeklinde iddialar ileri sürmek doğru değil. Çünkü TRT radyoları,bölgede  dönüşümlü olarak farklı isimlerle, daha çok müzik ağırlıklı yayınlarını sürdürüyor. Ancak, Genel Müdürlüğümüzün inisiyatifi ile bölgesel radyolar gelecek yıldan itibaren  yeniden yayına başlayabilir.”

ÇGC KAYNAŞTIRMA HARCI

Ziyaretten dolayı  Başkan ve yönetim kuruluna teşekkür eden Kahveci, mesleki örgüt olarak önemli bir kurumsal kimliğe sahip olan ÇGC’nin, ciddi ve istikrarlı yapısı ile dikkat çektiğini söyledi. Çoğu çevre illerde birden fazla gazeteci meslek örgütünün bulunduğunu, bunun da çeşitli sıkıntılara yol açtığını ifade eden Kahveci, “Benim de üyesi olduğum ÇGC’nin kurumsal kimliği ağır basıyor. ÇGC, yönetim bazında olumlu ve etkili çalışmaları ile dikkat çekiyor. Kentin daha ileriye taşınması için çaba harcıyor. Temsil ettiği tüm medya kuruluşları ve meslektaşlarımızla da samimi diyalog içerisinde bulunuyor. Birlik ve beraberliğe önem veriyor. Bu yönüyle bir nevi dayanışma ve kaynaştırma harcı görevi üstlenmiş durumda. Bundan dolayı ÇGC’yi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

TRT’nin televizyon haberciliğinin okulu ve beyni  olduğuna dikkat çeken ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de konuşmasında, “Bu güzide kurumda olmaktan onur ve mutluluk duyuyoruz. Bugün birçok TV’de  her kademede görev yapan meslektaşlarımızın çoğu TRT’den yetişmiştir. TRT sadece TV değil, radyoculukta da çok etkili. Teknik alt yapı ve donanımı ile de çok güçlü. Başarılarınızın artarak sürmesini temenni ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kahveci, günün anısına Esendemir’e nostaljik TRT radyosu hediye etti.