Ülke gündeminin yanı sıra, kentteki belediyecilik hizmetlerinin de görüşüldüğü ziyarette, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin medya mensupları için önemli bir meslek örgütü olduğuna işaret eden Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar,  “Basın; Yasama, Yürütme ve Yargı’dan sonra 4. Erk  olarak anılır. Dolayısıyla medya, demokrasilerde büyük öneme sahiptir. Demokrasinin içselleştirilmesinde basın özgürlüğü yadsınamaz.  Temennim, zor bir süreçten geçen medya ve mensuplarının, bir an önce bu sıkıntılardan kurtulması. Aynı zamanda tüm vatandaşlarımızın da sağduyulu, birlik ve bütünlükten yana tavır sergileyerek güzel ülkemizin hak ettiği konuma taşınması” dedi.
FOTOĞRAFLARLA NUTUK
ÇGC’yi ziyareti esnasında, Atatürk’ün tarihe ve geleceğe ışık tuttuğuna inandıkları ölümsüz eseri  “NUTUK”u binlerce Adanalıya ücretsiz dağıttıklarını belirten Karalar,”Bu önemli eserin her Türk vatandaşının kitaplığında yer almasını ve okunmasını önemli buluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu  büyük  önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kaleminden anlatan; ‘Gençler İçin Fotoğraflarla NUTUK’ kitabını dağıtmaktan mutluluk duyuyoruz. Gençlerimizin Kurtuluş Savaşı dönemini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu birinci ağızdan okumaları, öğrenmeleri gerekir. Bu değerli eseri okuyanlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından bizlere emanet edilen cumhuriyetin hangi zorluklarla ve ne kadar büyük bedeller ödenerek kurulmuş olduğunu daha iyi anlayacaktır. NUTUK, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her bireyin başucu kitabı olmalıdır” diye konuştu. Karalar, basın mensupları için ÇGC’ye getirdiği NUTUK’tan yönetim kuruluna da armağan etti.                                                

ESENDEMİR TEŞEKKÜR ETTİ

ÇGC Başkanı Esendemir de ziyaretleri ve NUTUK hediyesi için Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a teşekkür etti. Esendemir konuşmasında, “Bugüne kadar medya kuruluşları ve ÇGC ile sürekli iyi  diyalog içerisinde bulundunuz. Medyanın sorunları ve çözüm yolları konusundaki samimi yaklaşımınız için ayrıca teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz. ÇGC olarak tüm kurum ve kuruluşlara, kentin kalkınmasına katkı sağlayacak oluşumlara kapımız sonuna kadar açık”  ifadelelerine yer verdi. 
Gündeme dair konuların da görüşüldüğü ziyarette ÇGC Başkan Yardımcısı Sait Güleç, Genel Sekreter  Ömer Üney, Mali Sekreter Mutlu Mete, Yönetim Kurulu Üyeleri Sefa Saygıdeğer, Süreyya Uri Aksoy ve Hüseyin Arat ile Seyhan Belediyesi Basın Danışmanı Umut Yüzer  hazır bulundu.