“Belediye Evleri Mahallesi Sakinlerinin Pırlanta Gibi Kıymetli Olan Arazisinin Kentsel Dönüşüme Bakanlar Kurulu Kararıyla Girdiği Andan İtibaren  Bölge Halkının Menfaati Gasp Edildi Mi Edilmedi Mi?” diye soran Koza TV, Belediye Evlerinin Ketsel Dönüşümden  çıkarılması için çalışmayapılması çağrısında bulunmuş ve Kentsel dönüşümden çıkarılan  Belediye Evlerindeki hak sahiplerinin, bölgenin  imarının yapılması ve yoğunluğunun artırılmasıyla daha çok kazanacağını öne sürmüştü.

Koza TV, bunun aksinin iddia edilmesi durumunda Çukurova Belediye yetkililerine “Hodri Meydan” çekmişti. Son Halk toplantısında Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Koza TV’nin Hodri Meydanına olumlu yanıt vermiş ve “Müşavir firmanın yetkilisini istedikleri zaman göndereceğim” demişti.

Koza TV “Bugüne Kadar Konuştuklarımızın Arkasındayız” diyerek Belediye Evlerinin, Çukurova Belediyesinin talebi ve Bakanlar Kurulunun kararıyla girdiği Kentsel Dönüşümden çıkarılması durumunda halkın daha çok kazanacağını tekrarladı. 

Türkiye’de Anayasa’nın bile değiştiğini belirten Koza TV yetkilileri, “Belediye Evleri Kentsel Dönüşümden çıkarılırsa, Kentsel yenileme adı altında emsal imar planı yapılırsa halk daha çok kazanır. Halkın çıkarına olan düzenlemeyi yapacak ve dönüşüm için halkın daha çok kazanacağı sistemi bulmak Belediye yetkilileri ve siyasilerin görevidir. Belediye Evleri varoştaki bir yerleşim alanı değil. Pırlanta gibi rantı yüksek olan arazisi olduğu için Kentsel dönüşüm adı bile bir skandaldır. ” dediler.

Koza TV yetkilileri, Gazeteci Murat Berhun’un Moderatörlüğünde Koza Tv Avukatı ve Hodri Meydan Diyen Koza Tv’ye Hodri Meydan Diyen Soner Çetin’in Yüklenici Firması Sampaş Holding’in Yetkilisi Şekip Karakaya’yı  21 Mayıs Perşembe Saat 20:00’de Canlı Yayına Beklediklerini söylediler.