Belediye Evleri Kentsel Dönüşümünde vatandaşın daha çok kazanması için yayınlar yapan Koza TV Kentsel dönüşümü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müşavir firması temsilcisi Sampaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya ile tartıştı. Gazeteci Murat Berhun’un moderatörlüğünde Koza TV Avukatı Müslüm Susar ve Bakanlık Müşavur Fırması yetkilisi Sampaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya’nın katıldığı Derin Manşet “Büyük Buluşma” programı izlenme rekorları kırdı.

Koza TV’nin halkın daha çok kazanması için verdiği mücadele çerçevesinde gerçekleşen yayında Koza TV Avukatı Müslüm Susar halkın daha çok kazanmasıyla ilgili görüş ve önerilerini dile getirerek halk adına Karakaya’ya sorular sordu.

Karakaya ise sorulara yanıt verirken Kentsel dönüşümden geri dönülemeyeceğini ve afet riskli alanlarda başka bir yapılaşmanın şuan için geçerli olmadığını söyledi.

Programın sonunda Gazeteci Murat Berhun bir toparlama yaparak programın özetini yaptı. Gazeteci Berhun “Halk adına yaptığımız yayında şöyle bir sonuç çıktı. 2011’de başlayan kentsel dönüşüm girişimleri öncesinde bazı farklı uygulamalar olabilirdi. Ancak Kentsel Dönüşümde karar kılındı. Geldiğimiz noktada Afet riksli alandan geri dönüş yok. Ve Kentsel dönüşümden de şuan vazgeçilemez. Bundan sonra Vatandaşın Yüzde 66.6’sı projeye onay verirse projenin startı verilecek. Onay vermeyenler ise mevcut şekliyle yapılan değer tespitine göre parasını alıp evini Bakanlığa teslim edecek. Böylece Kentsel dönüşüm başlayacak. Ancak Halkın Yüzde 66,6’sı projeye onay vermez ise projeden ve Kentsel dönüşümden vazgeçilecek. Ancak Afet riskli alan statüsü kalkmayacak. Vatandaş bundan sonra kümeleşerek Bakanlığa da başvurarak kendi istediği şekilde istediği müteahitle anlaşarak dönüşümü gerçekleştirebilecek. Bu halk adına önemli bir yeni gelişmedir. Koza TV olarak Halk adına yaptığımız yayınlarda ulaştığımız sonuç sevindiricidir. Bundan sonra halk arzu ettiği kararı özgürce tercih edebilecek” dedi.