İSTER OKU
Sheraton Oteli'nde gerçekleştirilen kahvaltıya yazılı ve görsel basında çalışanlar katıldı. Kahvaltıda bir açıklama yapan Başkan Çelikcan 'Basının çok önemli görevler yapmaktadır. Biz de imkanlarımız ölçüsünde basınımızın her zaman yanındayız.' şeklinde konuştu. Gazeteciler adına Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir'e çiçek veren Başkan Çelikcan gazetecilerin gününü kutladı.


“HABER ALMA VE YAYMA ÖZGÜRLÜĞÜNÜN EN ETKİLİ ARACI YAZILI VE GÖRSEL BASINIMIZDIR”

Başkan Çelikcan yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;
''10 Ocak basın çalışanlarına sosyal haklar sağlayan 212 sayılı kanunun yürürlüğü girdiği 1961 tarihinden bu yana ülkemizde ''Çalışan Gazeteciler Günü'' olarak kutlanmaktadır.  Denetleyici güç olarak da bilinen gazetecilik çağdaş yaşamın vazgeçilmez bir unsurudur. Mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini yerine getirerek kamuoyunu doğru bilgilendiren değerli basın mensuplarımızın bu anlamlı gününü kutluyorum.  Hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı basın demokrasinin yaşanmasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir.


Basın toplumun gerçekleri öğrenmesinde ve sesini duyurmasında, toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapan en etkili araçlardan biridir. Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı yazılı ve görsel basınımızdır. Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle basın, farklı görüşlerinde seslendirilmesine de imkân sağlayarak toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaştırmaya yönlendirmektedir. Basınımız bu önemli sorumluluklarını ve görevlerini yerine getirirken meslek etiğine önem vermelidirler. İnsanların kişilik haklarına saygılı davranmalıdırlar. Kamuoyunu aydınlatmak adına büyük bir özveri ile çalışan arkadaşlarımızın gününü kutluyorum.''

İSTER İZLE