Yaklaşık 3 saat süren programa, avukatlar, sivil toplum kuruluşları ve gazetecilerin temsilcileri ile muhabirler katıldı.

Hukukçular Derneği’nde düzenlenen atölye çalışmasında Uçan Süpürge Genel Yayın Yönetmeni Selen Doğan, Medyada kadınlara yönelik yanlış algılamaya yol açabilecek türden  gazete kupürlerini slayt gösterimiyle izleyenlere aktardı. Katılımcılarla bu haberler üzerinden karşılıklı görüş alışverişi yapıldı.

Atölye çalışmasında katılımcıların benimsediği ortak görüş; tüm medya çalışanlarının, kadın konusunda doğru hassasiyetler içinde olması ve şiddetle mücadele etmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, medyada kadın temel olarak cinsel obje ya da kız, anne, eş gibi gösterilmesinden dolayı kadınlar kendi kimlikleri ile değil, erkekler üzerinden temsil edildiğine işaret edildi. Bu temsil biçiminin ataerkil sistemin var olduğu her yerde söz konusu olduğuna dikkat çekildi.

İkinci bölümde katılımcılardan bir konu üzerinden kadını ön plana çıkaran haber senaryoları yazdırıldı. Atölye çalışmasına Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi Koordinatörü ve Baro Saymanı Av. Ümit Büyükdağ Özdemir, Kadın Hakları Merkezi Üyeleri, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de katıldı.