Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün, yaşanan sorunlar nedeniyle kutlama yapmaktan ziyade, sıkıntıların gündeme getirildiği ve çözüm için tartışma platformlarının oluşturulduğu, toplumsal farkındalık inşa etme fırsatı haline geldiğini söyledi.

Gazetecilerin görevinin toplum yararına objektif bilgilendirme olduğunu belirten Başkan Hüseyin Sözlü, “Bu görevini layıkıyla yerine getiren gazetecilerin ve basın organlarının özgürce çalışabilmesi gerekir. Çağdaş demokrasilerde basın kuruluşlarının, gazetecilerin işlerini baskı altında olmadan yapması vazgeçilmezdir. Bağımsız ve toplum yararına çalışan medyanın varlığı, bir toplumun köklü demokrasiye ulaşmasındaki en önemli unsurdur” dedi.

Başkan Hüseyin Sözlü, “Gazetecilerin dürüstçe ve objektif kriterler doğrultusunda işlerini yapmalarından ötürü hapsedilmesi, işlerinden edilmesi, baskı altında tutulması ve gücü elinde bulunduranların kontrolüne alınması, hele hele hayatlarına kastedilmesi asla kabul edilemez. Kamu yararına çalışan gazetecilerin, mesleklerini icra etme hakkının korunması için hepimize büyük görev ve sorumluluk düşüyor” diye konuştu.

Başkan Sözlü, mesajını şöyle tamamladı: “Günümüzde bu konuda yaşanan sıkıntılara ve bütün zorluklara rağmen gelecekten ümitliyim. Türkiye’de birgün basın mensuplarının çağdaş demokrasi normlarında, rahatça, dürüstçe, kamu yararına özgürce çalışabilecekleri bir ortamın oluşturulacağına inanıyorum. Bunun için Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği Muasır ‘Medeniyetler Seviyesi’ne yükselme hedefinden vazgeçilmemesi yeterlidir.”