Egemen Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hakan Denizli, bu sabah Yeşilyurt Mahallesi Evren Sitesi’ndeki evinden gazete ofisine giderken sopalı iki kişinin saldırısına uğradı. Saldırganlar olaydan sonra kaçarken aldığı darbeler sonucu muhtelif yerlerinden yaralanan Denizli, Dr. Aşkın Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Sağlık durumu iyiye giden Hakan Denizli, saldırganları tanımadığını ancak birkaç gündür tehdit telefonları aldığını söyledi. 

Haber kaynaklı olduğu tahmin edilen olayla ilgili soruşturma devam ederken, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Hakan Denizli’ye yapılan saldırıyı yazılı açıklama ile kınadı. Vatandaşın Anayasa’dan kaynaklanan “Haber alma özgürlüğü” hakkı çerçevesinde görev yapmaya çalışan medya mensuplarının bu amaçla çaba harcarken saldırıya uğramalarının kabul edilemez olduğu, bu yönde oluşturulmaya çalışılan algının önüne mutlaka geçilmesi gerektiği belirtilen ÇGC açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

“Zor koşullarda görev yapan ve temel amaçları kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi olan meslektaşlarımıza yönelik her türlü saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyoruz. Medyada yer alan haber ve iddialarla ilgili herkesin cevap ve düzeltme hakkı varken, ayrıca yargı yolu açıkken, işini yapmaya çalışan medya mensuplarına kaba kuvvet kullanılarak saldırılmasını, aczin ve suç bastırmanın ifadesi olarak yorumluyoruz. Bu vesileyle bir kez daha medyanın sesinin kaba kuvvetle asla susturulamayacağının bilinmesini istiyor, Hakan Denizli’ye yapılan saldırıyı nefretle kınıyor, faillerin bir an önce bulunarak adalete teslim edilmesini diliyoruz.”