FETÖ BAĞLANTILI KURUMLA İLGİLİ HABER KALDIRTMA İSTEĞİ  “EVLİLİK” HABERLERİNİ GEÇTİ

15 Temmuz hain darbe girişiminden önce, en çok boşanan çiftlerin “evlilik” haberlerinin kaldırılma talebi geldiğini aktaran Barhun, hükümetin FETÖ/PDY terör örgütüyle çok ciddi mücadelesinin ardından, bu örgüte bağlı olduğu tesbit edilen kurum ve kuruluşlara operasyonlar başlamasıyla FETÖ/PDY ilişkili kurum ve kuruluşların toplantılarına katılanlardan “haber kaldırtma” taleplerinde adeta patlama meydana geldiğini kaydetti.

HABER KALDIRTMA TALEBİ SON 6 AYDA PATLAMA YAPTI

İnternet Yayıncıları Derneği (İYAD) Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Adanahabermerkezi.com editörü Murat Barhun daha sonra şöyle konuştu;
“15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra FETÖ/PDY terör örgütüne yapılan operasyonların ardından bu örgütle bağlantılı olan kurum ve kuruluşlarla bir şekilde bir arada olmuş kişiler Türkiye çapında Haber siteleri yetkililerine ulaşarak kendilerinin de bir şekilde içinde olduğu haberleri kaldırtmak için editörlere başvuruda bulundular. Bunun ardından Editörler bu kişilerin haberlerini kaldırmıştır. Bu talepler son 6-7 ayda ise adeta patlama noktasına geldi”

HABER İÇERİKLERİ “PİŞMANLIK” BELİRTİLEREK KALDIRILMA TALEBİ İLETİLİYOR

Başvuru yapılan haberlerin çoğunun, ziyaret, konferans türünde olduğunu ifade eden Murat Barhun, “Kişiler bize E-posta veya telefonla başvurduğunda pişmanlıklarını ve üzüntülerini bildirerek haberin kaldırılmasını talep ediyorlar. Biz onların samimiyetini bilemeyiz. Zaten hiç bir haber sitesi, suç olan bir haberi kullanmıyor.  Biz de bu nedenle haberleri kaldırıyoruz” dedi.

15 TEMMUZ’DAN ÖNCE BOŞANAN ÇİFTLERİN “EVLİLİK” HABERLERİNİ KALDIRTMA TALEPLERİ ZİRVEDEYDİ

15 Temmuz hain darbe girişiminden önce boşanan çiftlerin “Evlilik” haberlerini kaldırtma taleplerinin sıkça yaşandığını ifade eden İnternet Yayıncıları Derneği (İYAD) Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Adanahabermerkezi.com editörü Murat Barhun, “15 Temmuz hain darbe girişimi öncesinde en çok haber kaldırtma talebi “Evlilik” haberlerini kaldırtmak isteyen boşanmış çiftlerden geliyordu. Boşanan çiftler yeniden evlenecek olmaları ve geçmişi unutma nedeniyle bu talepleri iletiyordu. Bunun dışında intihar eden bir eşin haberinin kaldırtma talebi de sıkça karşılaştığımız bir durum. Büyüyen çocuğunun internette baba veya annenin intihar haberini görmemesi için de eş, haberin kaldırılmasını rica ediyor. Bu taleplere olumlu yanıt veriyoruz. Ancak, eşine şiddet uygulayan kişinin talebi gibi toplumda caydırıcı cezalar içeren haberlerin kaldırılması için gelen taleplere olumlu yanıt vermiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.