Anma etkinliğine Gümüşdamla’nın eşi Hilal, kızları Yağmur ve Deniz ile aile yakınları, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Başkan Yardımcısı Sait Güleç, Genel Sekreter Ömer Üney, Yönetim Kurulu üyeleri Mutlu Mete, Mustafa Özke, Halil Akılevi, Arif Basri Baş ve Aliye Gültekin’in yanısıra CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ve gazeteci meslektaşları katıldı.

Törende konuşan ÇGC Başkanı Cafer Esendemir; Mustafa Gümüşdamla’yı unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirterek, genç gazetecilere ağabeylik ve öğretmenlik yapan Gümüşdamla’nın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde aramızdan ayrıldığına dikkat çekti.

Gümüşdamla’nın mesleki kimliğin yükseltilmesi, çalışan gazetecilerin alın terinin korunması için yaşadığı süre içerisinde büyük mücadele verdiğini, bu çerçevede sendikal faaliyetlerin içerisinde aktif olarak yeraldığını da hatırlatan Başkan Esendemir, “Kalbi insan sevgisiyle dolu olan sevgili Gümüşdamla’mızı daima yüreğimizin en güzel köşesinde yaşatacağız. Önceki ölüm yıldönümlerinde de olduğu gibi bugün yine burada toplanan arkadaşları, Gümüşdamla’nın ne kadar sevildiğinin ve sayıldığının en güzel göstergesidir.  O’nun bize bıraktığı mirasa sonuna kadar sahip çıkacağız. Meslek etiğinin korunması yolundaki çabalarını kaldığı yerden devam ettireceğiz... Ruhu şad olsun.” dedi.

Gümüşdamla için daha sonra Kur’an okunarak dualar edildi.