Yarışmanın tanıtım faaliyetleri kapsamında RATEM Yönetimi, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda akademisyenler, Adana’daki yayın kuruluş temsilcileri ve öğrencilerle buluştu.

 ‘Aklıma Bir Fikir Geldi Üniversiteler Arası İletişim Fikirleri Yarışması’ Sergisi Açıldı.

Fikir ve sanat eserleri alanındaki korsan uygulamalara ve telif hakkı ihlallerine yönelik farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen yarışmada 2008 yılından itibaren derece alan tüm eserlerin yer aldığı “Aklıma Bir Fikir Geldi Üniversiteler Arası İletişim Fikirleri Yarışması Sergisi” RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy, ÇÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Çubukçu ve protokol üyeleri tarafından açıldı.

 Açılış konuşmasını yapan ÇÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Çubukçu, meslek birliklerinin ana paydaşları olduğunu belirterek RATEM’e bu toplantıyı Çukurova Üniversitesi’nde gerçekleştirdikleri için teşekkür etti. Meslek kriterlerinin yükseklerde olabilmesi için meslek birlikleri ile işbirliğine ihtiyaç olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Çubukçu, telif hakları konusunun iletişim öğrencileri için önemine değindi.

 “Radyo ve Televizyon Yayıncılığında Mesleki Yeterlilik Sertifikası ve Telif Hakları” Konulu Konferans Verildi.

Serginin ardından RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda “Radyo ve Televizyon Yayıncılığında Mesleki Yeterlilik Sertifikası ve Telif Hakları” konulu konferans verdi.

 Türkiye’de Toplam 608 TV, 1008 Radyo Kanalının Yayın Yapıyor.

Gürsoy, radyo televizyon yayıncılığının sorunlarına kalıcı çözümler üretmek, 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanunundan kaynaklanan hakların takibi ve korunması amacıyla RATEM’in 2001 yılında kurulduğunu hatırlattı. RATEM hakkında öğrencilere bilgiler aktaran Gürsoy, Türkiye’de toplam 608 TV, 1008 radyo kanalının yayın hayatını sürdürdüğünü söyledi.

 “İnternetten Korsan Dizi ve Film İzlenme Oranı Her Geçen Gün Artıyor.”

Ağustos ayında yayınlanan TÜİK raporuna göre internet bağlantısına sahip olan hane oranının 2013 yılında yüzde 50 olduğuna vurgu yapan Gürsoy, günümüzde bu sayının yüzde 77 oranına çıktığını söyledi. İnternet kullanıma bağlı olarak bireylerin internet üzerinden korsan dizi ve film izleme oranının da gittikçe arttığını ifade eden RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy, reytinglerde birinci sırada yer alan Diriliş Ertuğrul dizisini örnek göstererek internette dizinin izlenme oranını 38.657.702 olarak açıkladı.

Gürsoy, öğrencilerin sorularını da yanıtlarken etkinlik anı fotoğrafı çekimiyle son buldu.