Ülkemizde gazetecilerin çok zor şartlar altında görev yaptığını söyleyen Gözütok, demokrasinin tam olarak işlemesi için özgür basına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin gazetecilik mesleğinin ivme kazanması adına örnek bir mücadele sergilediğini kaydeden Gözütok, “Bizlerin sesini kamuoyuna duyuran gazetecilere teşekkür ediyoruz. Maalesef gazeteciler 10 Ocak’ları bayram olarak kutlayamıyor. Gazeteciler kendilerine ait özel günde dahi rahat bir nefes alamıyor. Ekonomik göstergelerde de gazetecilerin sıkıntıları açıkça ortaya çıkıyor. Özgür ve ekonomik bağımsızlığını kazanmış medyaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var” diye konuştu.


ÖZGÜR BASIN VURGUSU


Saadet Partisi Halkla İlişkiler Başkanı Mehmet Yeni, Basın Sözcüsü Mustafa Çekilarız ve AGD Teşkilat Başkanı Cuma Şahin ile birlikte ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’i ziyaret eden İl Başkanı Mustafa Gözütok, gece gündüz demeden alın teri döken gazetecilerin hak ettikleri ücreti alamadıklarını, birçoğunun sosyal güvencesi bile bulunmadığını ifade etti.
Ziyaretinden ötürü Gözütok ve ekibine teşekkür eden Cafer Esendemir, Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmesinin temel unsurlarından birinin de özgür basın olacağını vurguladı.