Türkiye’deki 3 Srebrenitsa Soykırım Anıtı’ndan birinin Adana’da olduğunu, bu kentte yaşayanların Srebrenitsa Katliamını unutmadığını ve asla unutmayacağını dile getiren Süslüoğlu, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’in yakasına, soykırımla özdeşleşen Srebrenitsa çiçeği taktı.

Avrupa’daki son Türk kimliğini ve İslamı yoketmeyi amaçlayan, BM himayesinde silahsızlandırılmış olan 10 bine yakın Boşnak erkeğin, güvenliği sağlayan Hollandalı askerlerin çekilmesi ve Sırp Çetniklere teslim edilmesi ve ardından hunharca ve acımasızca katledilmelerinin 21.yıldönümünde, acılar ilk günkü gibi taze.

Süslüoğlu,  “Bugün, geçtiğimiz yıldan bu yana toplu mezarlarda cenazesine ulaşılabilen defnedilecek 127 şehit Potoçari Şehitliği’nde defnedilecektir. Mezarı tespit edilemeyen şehitlerin aileleri için ise 21 yıldır devam eden kahreden bekleyiş, bir sonraki toplu mezarlar açılana kadar devam edecektir. Dini inancı, dünya görüşü, siyasi görüşü ne olursa olsun, insanlar Srebrenitsa’da yaşananlardan ders alınmalı, hatırdan çıkarılmamalıdır. Çünkü Srebrenitsa’da yalnızca Boşnaklar değil, insanlık soykırıma uğramıştır ve Bosna’da bir savaş oldu ise, hiçbir kazananı olmayan bu savaşın kaybedeni Birleşmiş Milletler ’dir.

Dünyanın gözü önünde ve Avrupa’nın göbeğinde, 21 yıl önce yaşanan soykırımda onbinlerce Boşnak soykırıma uğradı. Srebrenitsa Soykırımı, insanlık tarihinde büyük bir kara leke olarak hafızalarımızdaki yerini koruyor. Bugün bir kez daha Srebrenitsa’da hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve ailelerine de sabır diliyoruz” dedi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de yaptığı açıklamada, Avrupa’nın göbeğinde 21 yıl önce gerçekleşen ve insanlığın sınıfta kaldığı bu soykırımın acılarının hala tazeliğini koruduğunu, toplu mezarlarda yatan ve kimliği belirsiz binlerce Boşnak masumun vebalinin başta BM olmak üzere katillerin üzerinde olduğunu söyledi.

Başta Birleşmiş Milletler ve dünya jandarmalığı yapan gelişmiş ülkelerin uzun süre seyirci kaldığı bu katliamlarda Boşnak halkının acı, ızdırap ve gözyaşı döktüğü, onbinlerce evladını şehit verdiğini belirterek, “Zalime göz yuman, katliamları görmezden gelen, katillerin işini kolaylaştıran herkes Srebrenistsa başta olmak üzere Bosna’da meydana gelen soykırımdan sorumludur. Göstermelik olarak kurulan Savaş Suçları Mahkemesi, gerçek katilleri ortaya çıkaramamıştır. Srebrenitsa hala kanayan bir yaradır. Katledilen masum sivillerin bir çoğunun cenazesine hala ulaşılamamıştır. Her karış toprağın altında isimsiz masum siviller yatmaktadır. 21 yıldır dinmeyen acımız olan Srebsenitsa’da hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Bosna halkına ve tüm Müslüman alemine başsağlığı diliyorum” dedi.