Törende ilk olarak söz alan ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Sinan Tanyıldız’ın kaybından duyduğu üzüntüyü ifade etti. Esendemir; Tanyıldız’ı vefatından bir gün önce tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettiğini belirterek, “Kendisiyle hasta yatağında konuşurken anıları canlandırdık. Kendisinin çok sevildiğini ve herkesin bir an önce iyileşmesini beklediğini söyledim. Tanyıldız da bana, bu meslekte insanların çalışmaları sırasında sağlıklarına dikkat etmediklerini ve mesleğe kendilerini çok kaptırdıklarını belirterek, herkese selam gönderdi’ dedi.

Tören proğramı hakkında kısa bir bilgi veren Esendemir konuşmasında şu görüşlere yer verdi=

“Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gören YUSUF SİNAN TANYILDIZ, yapılan tüm müdahalere rağmen maalesef aramızdan ayrıldı.

Hürriyet Gazetesi’nde 45 yılı aşkın bir süredir görev yapan meslektaşımız, sevgili ağabeyimiz Sinan Tanyıldız; Çukurova Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şubesi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesiydi.

Tanyıldız; Yazıişleri Müdürlüğü yaptığı Hürriyet Gazetesi Adana Tesisleri’nde 1998 yılından bu yana da Bölge Temsilciliği görevini sürdürüyordu.

Hürriyet Gazetesi Çukurova ekinde DOSTÇA adlı köşesinde okurlarıyla buluşan Sinan Tanyıldız; kentimizin güzelliklerinin öne çıkarılması, bu kente hizmet edenlerin teşvik edilmesi, Adana’nın doğal ve tarihi güzelliklerinin tanıtılmasının yanı sıra insan ilişkilerinde sevgi ve saygının kalıcı hale getirilmesi yönünde önemli mesajlar veriyordu.

Çok naif, sıcakkanlı, güleryüzlü ve çalışkan bir insan olan Tanyıldız hayata olumlu bakarken, pozitif mesajlar vererek de insanların yaşamına küçük ve güzel dokunuşlar sağlıyordu.

Yazılarıyla, yaptığı yorumlarla ve köşesine taşıdığı haberlerle yaşadığı kente değer katan Tanyıldız; LÖSEV ve Türk Eğitim Vakfı başta olmak üzere diğer sosyal amaçlı yardım kuruluşlarını da destekliyor, okurlarına da bu yönde çağrıda bulunuyordu.

Kültür ve sanata verdiği önemle birlikte sportif faaliyetlere de farklı bir bakış açısı getiren Tanyıldız; okurlarıyla kurduğu sıcak ilişkilerin yanı sıra verdiği samimi ve içten mesajlar sayesinde; DOSTÇA isimli köşesini, gazetede ilk okunan sayfalardan biri haline getirmişti.

1 Eylül 1952 doğumlu olan meslektaşımız; Necmiye Tanyıldız ile evli olup, Melek Ali Gözüyeşil ve Dilek Tanyıldız’ın babası, Asya’nın da dedesiydi.

Elbette her ölüm erkendir ancak her canlı da ölümü tadacaktır. Sinan ağabeyimizin vefatı başta ailesi, sevenleri, basın camiası ve okurları için de önemli bir kayıptır.

Yaşamının her anında bizlere pozitif duygular aşılayan Sinan ağabeyimizi asla unutmayacağız…

Kendisine Allahtan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve basın camiamıza da başsağlığı diliyorum.”

Esendemir’in konuşmasının ardından TSYD Adana Şube Başkanı Kurtul Çakın söz aldı. Çakın konuşmasında Sinan Tanyıldız’ın mesleğin duayenlerinden biri olduğunu, çok sevildiğini, mesleğin hakkını verdiğini dile getirerek, ailesine, sevenlerine ve basın camiasına başsağlığı diledi.

Daha sonra Hürriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin bir konuşma yaptı. Ergin konuşmasında, Sinan Tanyıldız’ın 35 yıl önce zamanın Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç tarafından Adana’ya gönderildiğini belirterek, “Karadenizli olan Sinan Tanyıldız; iklimine, yaşam biçimine ve insanlarına yabancı olduğu bu kente kısa sürede alışmasının yanı sıra bu kenti özümseyip herkesten fazla Adanalı oldu. Gelirken tek bilet alan Tanyıldız son yolculuğuna da bu kentte uğurlanıyor. Naifliği, sevecenliği, güleryüzü ve çalışkanlığı ile Adana’da kısa zamanda geniş bir çevreye sahip olan Tanyıldız mesleğin sorumluluklarını titiz bir şekilde yerine getirirken, etrafına yaydığı pozitif enerjiyle de etrafında sevgi dolu bir ortam yarattı. Sinan Tanyıldız Hürriyet ailesinin bir ferdiydi. Mesleğimizin önemli kalemleri arasında kendine yer buldu. Kaybından dolayı çok üzgünüz. Mekanı cennet olsun” dedi.

Törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de kısa bir konuşma yaptı. Başkan Sözlü konuşmasında Sinan Tanyıldız’ın Adana için önemli bir değer olduğunu, bu kente katkı koyduğunu, yazılarıyla ve yorumlarıyla Adana’ya yön verdiğini dile getirdi.

Sinan Tanyıldız’ın mesleğinde çok önemli bir isim olduğunu söyleyen Başkan Sözlü; “İlkeleriyle, doğru habercilik anlayışıyla, basın meslek ilkelerine olan bağlılığıyla, şantaj yapmadan da gerçek gazeteciliğin nasıl yapılacağını gösterdi. Ailesinin, sevenlerinin ve basın camiasının acını paylaşıyorum. Mekanı cennet olsun” diye konuştu.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş da merhum Sinan Tanyıldız’ın ardından yapılan konuşmaların gerçekte merhumun ne kadar sevildiğini gösterdiğini dile getirdi. Vali Demirtaş; “Basın camiasının acısını paylaşıyorum. Burada yapılan konuşmalar ne kadar sevildiğinin de bir göstergesi. Kendisine Allahtan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve basın camiasına başsağlığı diliyorum” dedi.

Tanyıldız ailesine adına söz alan kızı Melek Gözüyeşil de babasının ardından yapılan konuşmalardan çok duygulandığını belirterek, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ve edilen duaların ardından evinin önüne götürülen ve helallik alınan Sinan Tanyıldız Kabasakal Mezarlığı’nda toprağa verildi.

KİMLER KATILDI

ÇGC önünde yapılan törene başta Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Emniyet Müdürü Selami Yıldız, CHP Adana Milletvekili Züfikar İnönü Tümer, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Büyükşehir Belediye Başkanvekili ve Meclis Üyesi Ramazan Akyürek, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP İl Başkanı Av.Emrah Kozay, MHP İl Başkanı Bünyamin Avcı, Baro Başkanı Av.Veli Küçük, Hürriyet Gazetesi Yazıişleri Müdürü Arif Dizdaroğlu ve gazetenin yazarlarından Sedat Ergin, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, TSYD Adana Şube Onursal Başkanı Nihat Geven, TSYD Adana Şube Başkanı Ahmet Kurtul Çakın, Türkiye Gazeteciler Sendikası Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Mehmet Feramuz Ayan, DHA Bölge Müdürü Bekir Karakoca, İHA Bölge Müdürü Adnan Kulak, siyasi partilerin milletvekili adayları, işadamları ve gazeteciler katıldı.