Terör örgütü, hain saldırısını bu kez Adana’nın güney mahallelerinde gerçekleştirdi. Akkapı Mahallesi’nde bulunan Özel Güney Hastanesi önünde meydana gelen hain saldırıda Dağlıoğlu Polis Karakolu’nda görevli Komiser Yardımcısı Süleyman Çakır ile polis memuru Bircan İlhanlı şehit oldu.

Terör örgütünün, hassas bölgelerde eylemlerini gerçekleştirerek, halkı tahrik etmeye çalıştığını belirten ÇGC Yönetim Kurulu, vatandaşlardan dikkatli olmalarını ve bu oyuna gelmemelerini istedi. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“7 Haziran Genel Seçimleri sonrası ortaya çıkan terör olayları, her geçen gün artarak devam ediyor.  Dış güçlerin yardım ve desteği ile Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü tehdit eden eli kanlı PKK terör örgütü, her gün hain tuzaklar kurup, ülkemizin çeşitli yerlerinde terör olayları gerçekleştirmektedir. PKK’lı terör örgütü mensupları, eylemlerini hassas bölgelerde gerçekleştirerek, vatandaşı tahrik etmek istemektedir. Her menfur saldırıda asker, polis ve vatandaşlarımız ya şehit olmakta ya da yaralanmaktadır. Vatandaşlarımız terör örgütünün tahrikine kapılmamalıdır.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti olarak, terörün her türlüsünün karşısında olduğumuzu ve şiddetle kınadığımızı bildiririz. Ceyhan ve Kozan’da toprağa verilen şehit polislerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine,  Emniyet Teşkilatımıza ve Milletimize sabır ve başsağlığı dileriz.”