TGS Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, kurulduğu günden bu yana basın özgürlüğü ve basın çalışanlarının hakları için mücadele veren sendikalarının bundan sonra da aynı kararlılıklı mücadelesini sürdüreceğini belirterek, “Basınsız demokrasi, sendikasız gazetecilik düşünülemez. Türkiye Gazeteciler Sendikası 1952 yılından bu yana basın emekçilerinin en etkili örgütlü gücü olarak tüm engellemelere karşın mücadelesinden geri adım atmamıştır. Emeğin onuru, demokrasimizin kalıcı hale gelmesi, halkın doğru bilgilendirilmesi için fedakarca mücadele etmeye devam edecektir” dedi.

OHAL koşullarında objektif gazetecilik yapmanın güçlügüne dikkat çeken Büyükkaya, “Gazeteciler üzerindeki iktidar ve patron baskısının son bulmasını, Türkiye cezaevlerinde tutulan 146 gazetecinin bir an önce serbest bırakılmasını, hukukun üstünlüğünün yeniden tesis edilmesini, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını talep ediyoruz. Demokrasi, insan hakları ve özgürlükler güvence altına alınmadan ülkemizin refah seviyesinin yükselmeyeceğini hatırlatıyor; hür bir medya için mücadeleden hiçbir koşulda vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha ilân ediyoruz” dedi.

Medyadaki yeni yapılanma ve patron değişikliklerine de değinen Büyükkaya, gazetcilerin “Birlikten Kuvvet Doğar” şiarıyla hareket etmeyi akıllarından çıkarmamalarını istedi. Basın emekçilerinin TGS çatısı altında toplanmaya davet eden  Büyükkaya, “66. Kuruluş yıldönümünde gelin güçlerimizi TGS de birleştirelim. Özgür ve demokratik bir ülkede yaşama mücadelesini hep birlikte yükseltelim. Unutmayalım ki basını özgür olmayan milletler özgür ve mutlu olamazlar. Sendikamıza üye olmak isteyen basın emekçileri bu konuda tgs.org.tr adresinden veya bizlerden gerekli bilgileri her zaman alabilirler. Tüm gazetecileri, basım ve matbaa emekçilerini sendikalı olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.