Kozan Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı programın çekimleri Kozan’ın en önemli tarihi miraslarından Anavarza Kalesinde başladı. Kozan’ın eşsiz tarihi ve doğal güzelliklerinin ekrana taşınacağı programın çekimleri için ilçeye gelen ekibi Kozan Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz karşıladı.
25 kilometre karelik bir alanı kaplayan Anavarza Kalesi ve Antik Kentinde yapılan çekimler kapsamında köylü kadınlar Kozan’ın yöresel lezzetlerinin tanıtımını yaptı. Etli dövme pilavı, tarhana çorbası, ekşili köfte, içli köfte, sütlü çorba ve ciğer kavurması gibi lezzetler hazırlayan kadınlar, yemek konusundaki hünerlerini sergilediler. Dilekkaya köy muhtarı İsmail Akkaş’ın da hazır bulunduğu çekimler sırasında yer fıstığı tarlaları da gezildi. Akşam saatlerinde çekimlere Kozan Belediyesine bağlı tesislerden Arıkan Konağında devam edildi.

“Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu” programının Adana’yı tanıtacak bölümünde Kozan’ın tarihi ve yöresel değerlerine de yer verilmesinin ilçe tanıtımı açısında önemli olduğunu kaydeden Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz, program ekibine ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.