En iyi turizm haber portalı seçilen ve merkezi Adana’da bulunan Turizm News’in ödülünü yayın yönetmeni Durmuş Ali Başkan aldı.

 

Turizmde Yönverenler (TUR-YÖN) tarafından düzenlenen ‘’2012 Turizm Ödülleri’’ düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törende 3 kategoride verilen Turizm Ödüllerinin yanısıra, başarılı kuruluş ve kişilere katkılarından dolayı plaket verildi. 

 

‘’2012 Yılının Enleri’’ kategorisinde  ‘’En İyi Turizm Haber Portalı’’ seçilen ve merkezi Adana’da bulunan  ve İYAD üyesi olan Turizm News’in  ödülünü sitenin kurucusu  Durmuş Ali Başkan, Travel&Turquia. Com CEO’su İskender Çayla’dan  aldı.

Başkan,  yaptığı konuşmada,  siteyi Anadolu Ajansı’ndan ayrılan Aycan Demirel ile birlikte kurduklarını ve  yayın hayatına kısa süre önce başladıklarını  belirterek, ‘’Bu süre içerisinde ödüle layık görülmemiz bizi mutlu etti. Bu ödül bizi daha iyisini yapmak için motive edecek’’ dedi.

 

Törende, ''2012 Yılının Enleri'' kategorisinde ödül alan kişi ve kurumlar şöyle:
Yılın devlet adamı: İlhan Kesici
Yılın siyaset yorumcusu: Sonar Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı
Yılın turizm duayeni: Ekin Yayın Grubu Başkanı Halim Bulutoğlu
Yılın gazetecisi: Vatan gazetesi köşe yazarı Can Ataklı
Yılın turizm elçisi: Delicias Travel and Turquia.com Üst Yöneticisi İskender Çayla
Yılın turizm adamı: Andiamo Tour Üst Yöneticisi Cem Polatoğlu
Yılın turizm profesyoneli: Littem Travel Üst Yöneticisi Hüseyin Hakkı Kahveci
Yılın turizm yöneticisi: Turizm yazarı ve profesyonel otel yöneticisi Recep Arısoy
Türkiye'nin Orta Doğu'daki yüzü: Kurtlar Vadisi Pusu oyuncusu Ayşe Çiğdem Batur
Yılın yönetmeni: Osman Sınav
Yılın seyahat TV kanalı: World Travel Channel
Yılın federasyonu: Türkiye Otelciler Federasyonu
Yılın hava yolu taşımacılığı: Türk Hava Yolları
Yılın turizm fuarı: Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı
Yılın turizm fakültesi: Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi
Yılın yabancı tur operatörü: Touristik Union International
Yılın yerli tur operatörü: Jolly Tur
Yılın online tur operatörü: Booking.com
Yılın kara yolu taşımacılığı: Ulusoy
Yılın tedarikçi firması: Kayalar Endüstriyel Mutfak
Yılın turizm haber portalı: Turizm News Com
Yılın şefi: Firkan Gülaydın

''Tur-Yön Özel Ödül'' kategorisinde ödüle layık görülen kurum ve kişiler ise TRT, Hürriyet, CINE5 ve yazar Ömür Akor olarak belirlendi.
''Yeşil Ödüller'' kategorisinde ödül alan kurumlar Tuğcan Hotel, Club Nena, Club Hotel Rixos Tekirova, Ersan Resort ve SPA, Holiday Inn oldu.
Törende, turizme katkılarından dolayı plaket verilen kurumlar şunlar:
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği, Skal Dernekleri Federasyonu, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Meslek Yüksek Okulu, Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu, Ege Üniversitesi Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu, Selçuk İMKB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Özel TÜREM Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Metro Turizm, Rixos Hotels, Turizmde Son Nokta, Turizmin Sesi Com, Turizm Dünyası Dergisi-Turizm Ekonomisi ve Yatırımları Dergisi.
Ödül töreninde, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler'e, Diana Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul'a, Next Tour Genel Müdürü Nesrin Göçhan'a, Fantasia De Luxe Hotel Genel Müdürü Haluk İldiri'ye, Demora Hotel Genel Müdür Yardımcısı Serap Erdemir'e ve Creative Executive Şefi Ahmet Özdemir'e de turizme katkılarından dolayı plaket verildi.