Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC),  24 Ocak 1993’te evinin önünde hunharca katledilen araştırmacı gazeteciliğin duayen ismi Uğur Mumcu’nun faillerinin hala yakalanamamasının bir yandan acıları arttırırken, bir yandan da ülkemizde  demokrasinin önündeki engellerin kaldırılamadığının açık göstergesi olmaya devam ettiğini açıkladı. 

ÇGC Yönetim Kurulu, Uğur Mumcu’nun 22. ölüm yıldönümü dolayısıyla yayınladığı açıklamada, “Gazetecilere yapılan saldırıların asıl tetikçileri çoğunlukla bulunamıyor. Bu da, gazetecilere saldırıların artmasına neden oluyor. Antiemperyalist, laik, yurtsever anlayış ve kişiliğiyle gerçek bir Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetçisi olan, yaşamı boyunca  karanlık güçlere karşı demokratik çağdaş, özgür bir Türkiye için mücadele eden ve bu uğurda can veren Uğur Mumcu’yu 22.  ölüm yıldönümünde bir kez daha sevgi, saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi. ÇGC Yönetim Kurulu’nun açıklamasında şöyle denildi:

“Uğur Mumcu Türk basınının simge isimlerinden biriydi. Hukuk devleti olan ülkemizde Uğur Mumcu’nun katillerinin henüz bulunamamış olması üzüntülerin artmasına neden oluyor. Bunun için namus sözü verilmesine rağmen yerine getirilmedi.  Mumcu'nun acısı hala dinmiş değil.  Ümit ediyoruz ki  devlet aydınlık, Uğur Mumcu'nun özlem duyduğu bir Türkiye'yi; faili meçhulleri aydınlatarak gerçek suçluları yakalayıp yargının önüne çıkararak görevini yerine getirir. Mumcu'nun bedeninin ortadan kaldırılması ile bilimin aydınlığına, hukukun üstünlüğüne inanan ve tam bağımsızlık yolunda ilerleyen genç nesillerin önüne set çekilmek istenmiştir. Ancak şunu rahatlıkla belirtmeliyiz ki, aydınlıktan korkup karanlığa sığınanlar bunu asla başaramayacak, emellerine ulaşamayacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle Uğur Mumcu’yu aramızdan ayrılışının 22. yılında bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, nereden gelirse gelsin terörün her türlüsünü şiddetle lanetliyor, barış, huzur ve kardeşlik içerisinde yaşanan bir Türkiye özlemimizi yineliyoruz.”