Haber: Buğse Harmanda

5 Ocak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sefa Saygıdeğer, Adana’nın daha da kalkınması için kent dinamiklerinin gerekli çalışmaları yaptığı ve 5 Ocak Gazetesi olarak bu gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi. Saygıdeğer, “İçerisinde yaşadığımız kent,  hem tarihi hem de doğal güzelliklerini bir arada barındıran, ülkemizdeki nadir illerden birisi. Bu güzelliklerin kıymetini bilip, onlardan azami ölçüde faydalanmak gerekiyor, hem tarih turizmi, hem doğa turizmi, kentimiz için bulunmaz hint kumaşı. Biz bu güzelliklerden faydalanarak kentimizi hem ekonomik alanda, hem de kültürel alanda daha da ileriye taşımalıyız” dedi. 


Meslek sorunlarının da ele alındığı programda gazeteciliğin itibarının, eski günlerde olduğu gibi yükseltilmesi için çalıştıklarını ifade eden Saygıdeğer, “Bizler aynayız, karşımızda kim olursa olsun, biz onları kamuoyuna, okurlarımıza olduğu gibi yansıtıyoruz” diye konuştu.  5 Ocak Gazetesi Haber Müdürü Murat Gegin ise, Adana’nın lobi eksikliği bulunduğunu söyledi. Kentin kalkınması, bir dönem sanayide, tarımda, kültür ve sanatta başkent konumunda olan Adana’nın tekrar o günlerine dönmesinde kentin tüm dinamiklerinin ortak hareket etmesi gerektiğini ifade eden Murat Gegin, “Ancak bir gerçek var ki lobi kadar, bu kentte sevgi eksikliği var. Kişiler birbirini sevmiyor, bu sevgisizlik her şeyi derinden etkiliyor” diye konuştu. 

Yaklaşık 2 saat süren programda yerel yönetimlerin, meslek odalarının, STK’ların çalışmaları ile Adana’da ikamet eden Suriyeli mültecilerin durumu da ele alındı.