Adana’nın tecrübeli gazetecilerinden Utku Sağılır Ç.E.P. Ticaret Meslek Lisesi 11. Sınıf Radyo Televizyon öğrencilerine mesleki deneyimlerini aktardı.

Ç.E.P. Ticaret Meslek Lisesi’ndeki buluşmada 23 yıllık gazetecilik ve televizyon haberciliği deneyimlerini genç iletişimcilerle paylaşan Sağılır, “Televizyon haberciliğinin temelini gazetecilik oluşturur. İyi bir gazeteci olmak içinse çok okumak gerekir ” dedi.

Televizyon haberciliğinin püf noktalarını da anlatan Sağılır, “Televizyon haberciliğinde çok yazı olmaz, televizyon haberi kısa olur. Görüntü yoksa televizyon haberi yapamayız’’ diyerek iyi bir görüntünün televizyon haberindeki önemine değindi.

Tecrübeli gazeteci “Beynin en iyi jimnastiği okumaktır. Günlük gazete okumamız şart. İnternet ve televizyonun nasıl kullanıldığı da önemli’’diyerek okumanın ve internetin gazeteciliğe etkilerinden söz etti. Gazetecilik ve televizyon haberciliğinde araştırmanın önemini de vurgulayan Sağılır, genç iletişimcilere uzmanlaşmış kişilerin yanında habere gitmeyi önerdi. “Hata yapmadan öğrenilmez” diyen Sağılır, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

HABER-FOTOĞRAF: HAZAL DENİZ TOĞAÇ