Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer vermiştir;

"ATV televizyonunda yayınlanan 'Esra Erol'da' programı izlenme ve reyting kaygıları ile münferit olaylar üzerinden, yasal dayanağı ve delilleri ortaya konulmaksızın, insanların doğrudan kendi kişisel düşünceleri ve bakış açılarını pervasızca ve fütursuzca ifade ederek hedef durumuna düşen insanların ve meslek sahibi kişilerin ise tartışıldığı, yıpratıldığı ve polemik konusu yapıldığı içerik taşımaktadır.

Önceki programlarda geçmiş dönem Adana milletvekillerinden Av. Osman Çıtırık, Baromuz mensubu Av. Elife Kumak ve Av. Halil Aklar gibi isimler üzerinden gerek insanların kişisel haklarını ve gerek mesleki geçmişlerini zedeleyecek içerik ve çerçevede, kamuoyu nezdinde zan altında bırakacak çerçevede konuşulması ve tartışılması basın meslek ilkelerine, televizyonculuk ahlakına, genel ahlaka uymamaktadır. Bu program mevcut hali ve içeriği ile işlediği konular üzerinden adeta ekranlar önünde yargılama yapar hale gelmiştir.

Yasal içeriğe, hukuksal boyuta sahip bir olay ve durum mevcut ise bunun tartışılma yeri magazinsel içeriğe bürünen televizyon programları değil, resmi mercilere, yargı bilimleri nezdinde yapılacak yasal işlemlerdir. Bu nedenlerle ATV kanalı ve Esra Erol’un programı hakkında Radyo Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK) şikayet edilmiş ve programın durdurulması talep edilmiştir.


Aynı zamanda Avukatlık Kanununa, meslek kurallarına, avukatların da tabi olduğu reklam yasağına aykırı olarak, meslektaşların aranarak telif ücreti gibi hukuksal unsur ihtiva ettiği zannı uyandırılmaya çalışılan ücret karşılığında reklam ve tanıtım içeriği taşıyan içerik ve görüntüler nedeni ile TGRT kanalı hakkında da Radyo Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK) şikayette bulunulmuştur.

ATV kanalında yayınlanan 'Esra Erol'da' adlı programda Avukatlık Kanunu ve Meslek Kurallarına aykırı içerikte beyanlarda bulunan avukat oldukları ifade edilen Av. Hülya Kuran ve Av. Hatice Temizkan hakkında da İstanbul Barosuna Avukatlık Kanunun 34. maddesinde yer alan ; avukatlar, yüklendikleri görevleri bu görevin kutsallığına yakışır bir şekilde özen, doğruluk ve onur içerisinde getirmek ve avukatlık unvanının gerektirdiği saygı ve güvene ulvi bir şekilde davranmak ve Türkiye Barolar Birliği'nce belirlenen meslek kurallarına uymakla yükümlüdürler.” kuralına riayetsizlikten şikayette bulunulmuştur.

Kişilik hakları insanın hür ve bağımsız varlığının önemli bir parçası olup; kişinin yaşadığı toplumda, ilişki kurduğu çevrede şerefi ve saygınlığını sarsacak onu kötü tanıtacak, zan altında bırakacak, zora sokacak yayınlardan kaçınması gerekir. Bu kurallara televizyon kanalları, program yapımcıları, konuşmacılar dahil olmak üzere herkes riayet etmekle yükümlüdür.  Kamuoyuna saygıyla sunarım."