Cuma günü Ceyhan Başkanvekilliği seçiminde AK Partiye tam destek veren MHP İl Başkanı Sertan Duran, arefe günü o zamanki Ceyhan Belediye Başkanı Ak Partili Alemdar Öztürk döneminde şikayet edilerek ceza alması istenen MHPli Hüseyin Sözlü'yle "Sanki Sözlü'yü hapse etmak isteyen ve görevden el çektirilmek istenen Ak Parti'ye destek vermemiş gibi" yan yana durması dikkat çekti.
MHP İl Başkanı Sertan Duran, Arefe Günü Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü'nün vatandaşla sohbet edip, gül suyu ve yasin dağıtması sırasında yanında bulunmuştu.
Ancak İl Başkanı Duran'ın Hüseyin Sözlü'nün hakkında dava açılmasına neden olan, hatta görevden el çektirilmesi için mücadele ettiği bile konuşulan Ak Partili Alemdar Öztürk'ün partisi olan Ak Partiye, belki de Başkan vekilliğini kazanabilecek durumdayken başkanvekilliği desteği vermesi parti içinde yüksek sesle tartışılıyor. 
Hatırlanacağa üzere Alemdar Öztürk önce Ak Partiden ihrac edildi, ardından görevden alındı.
Siyasi çevrelerde bu durum," Hüseyin Sözlü ile ilgili Alemdar Öztürk, Ak Partiyi yanılttı" şeklinde yorumlandı. Zira Sözlü üst mahkemece yeniden yargılanması, hatta üst mahkemenin mevcut duruma göre aldığı bozma kararlarıyla beraat edebileceği bile kulislerde konuşuluyor.  
Bu duruma göre siyasi kulislerde Ak Parti'nin Hüseyin Sözlü'yü "yanlış bilgilerle suçladığı" sonucuna erişilebilir. Mahkemenin vereceği karar tabiki önemli.
Ancak mevcut durum bu. Bu durum nedeniyle Alemdar Öztürk'ün başka nedenlerle birleştirilen gerekçeleriyle görevden el çektirildiği iddia ediliyor. 
Ancak buradaki konu, MHP il teşkilatının aday çıkartmak yerine neden Ak Partiyi desteklediğidir.
Bir Parti kendini yok sayarak şayet başka partiyi destekliyorsa başka hesaplar yapılabilinir. 
Başkan Sözlü her ne kadar MHPli de olsa özellikle olağanüstü kongrede takındığı tavır nedeniyle partiden dışlandığı hesabı.
Zira İl kongresinde Genel Merkez Sertan Duran'ı işaret etti ve bu gerçekleşti. 
Sözlü'nün ilde gücü çok zayıfladı. 
Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı olması nedeniyle, ilde gücü olmasa da MHP'de güçlü bir isim Sözlü. 
İl teşkilatı, bu nedenle Sözlü'nün yanında.
Sözlü'de "Parti ile iç içeyim il ile aramda sorun yok" demek için İl Başkanı Duran ile yan yana. 
Ancak öyle bir kulis bilgisi var ki, çok ciddi. 
O nedenle o iddiayı biraz daha araştırıp öyle yazmak istiyorum. O iddia gerçekleşirse, Adana'da siyaset kızışacak, kartlar yeniden karılmak zorunda kalınacak.
Şimdilik bilinen İl Başkanı Sertan Duran'ın, Adana MHP'yi Hüseyin Sözlü'nün kontrolünden alıp Genel Merkezin kontrolüne vermek için çalıştığıdır.
Gerisi ise şimdilik teferruattır....