Bilindiği üzere Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, geçmiş dönemlerde İstasyon Meydanı’nın ismini ‘Uğur Mumcu Meydanı’ olarak değiştirdi. Söz konusu meydanda Uğur Mumcu tabelası da var. Her ne hikmetse başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Valilik, bazı kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri meydana ‘İstasyon’ demekte ısrar ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün adaylığı döneminde google üzerinden bir söyleşi gerçekleştirilmişti. Birkaç gazeteci arkadaş, sivil toplum örgütü temsilcisi ile birlikte bu söyleşide yer almıştım. Sözlü’nün cevapları açıkçası programa katılanlarca beğenilmişti.
***
Konuşmalarında ‘İstasyon Meydanı’ da geçince soru sorma hakkım bitmesine rağmen dayanamayıp söze girmiştim. Sözlü’ye, “Sayın Başkan, Uğur Mumcu, bu memleketin yetiştirdiği değerlerden biridir. Hem hukukçu hem de gazeteci kimliğiyle birçok ödüle sahiptir. Araştırmaları yaşadığı her yıla damga vurmuştur. Gazeteci kimliğimizi de göz önüne alarak bu konuda hassas davranıyoruz. Uğur Mumcu Meydanı demek sakıncalı olmasa gerek” şeklinde serzenişte bulunmuştum. Başkan Sözlü, bunun üzerine kasten değil ağız alışkanlığı nedeniyle bu şekilde konuştuğunu belirtmiş, bundan sonra dikkat edeceğini vurgulamıştı.
Geçen süre zarfında Sözlü, Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Biz bu konulara yine dikkat ettik. Ama baktık ki Belediyenin tüm çağrılarında, afiş, bilboard, broşür ve duyurularında ‘İstasyon Meydanı’ yazımında ısrar ediliyor. 
***
Yine söylüyoruz…
Uğur Mumcu, ülkenin siyasal ve toplumsal travmalarına yazılarıyla, kitaplarıyla ve araştırmalarıyla parmak basmış, derin öngörüsüyle bu travmaların atlatılmasına kapı aralamıştır. Dedik ya, ülke her dönemde farklı belirsizlikler yaşadığı için, kimileri bu ülkenin her alanda atılım yaparak ileriye taşınmasını istemediği için, bazıları çıkarını her şeyin üstünde tuttuğu için, kaostan ve belirsizlikten beslendiği için birçok aydın ve yazar gibi Uğur Mumcu da hayattan koparıldı. 
Şimdi biz bahsedilen meydanın tam anlamıyla ‘UĞUR MUMCU MEYDANI’ olarak anılmasını istiyoruz.
Bu memlekette körpe bedenleri darağacına gönderirken –kendi deyimiyle- eli titremeyen ‘Kenan Evren’ adı yaşatılıyor beyler… Darbeye inat adını değiştirmek kimsenin aklına gelmiyor nedense… İsim arıyorsanız, kamuoyu ‘ÖZGÜRLÜK’ diyor… Yapın oranın ismini de ‘Özgürlük Bulvarı’, olsun bitsin.. Çok hayırlı bir iş yapmış olursunuz…
***
Bu ayıbın önüne geçememişken hiç olmazsa ‘Uğur Mumcu’nun anısına saygı gösterelim…
Resmi adı neyse tüm iş ve işlemlerde İstasyon değil ‘Uğur Mumcu Meydanı’ denilsin…
Çok şey mi istedik!