> Çukurova Üniversitesi kentin ve adını taşıdığı bölgenin göz bebeği… Adı geçmişte, çeşitli olumsuz gelişmeler ve olaylarla anılsa da, bölgeye, eğitime, bilime ve insanlığa yaptığı katkı tartışılmaz. Akademik başarı konusunda tartışmalar yapılabilir elbette. Herkesin söyleyeceği, eleştireceği, destekleyip övebileceği taraflar vardır mutlaka. 
> Tartışmak istediğimiz konu bunlar değil. Geçen hafta içerisinde Çukurova Üniversitesi'nin Balcalı Yerleşkesi'nde trafik ve araç park yeri sorunuyla ilgili bir gelişme yaşandı. En kıdemli rektör yardımcılarından Prof.Dr. Hasan Fenercioğlu, yerleşkedeki trafik sorununa çözüm bulmak amacıyla Trafik Kurulu oluşturduklarını söyledi. Aldıkları kararları açıklayan Hasan Fenercioğlu, artık taşıt pulu sistemine geçildiğini ancak amaçlarının maddi gelir olmadığını anlattı.
> Fenercioğlu, "Bu uygulama güvenlik, yaşam konforu, çevre kirliliğinin önlenmesi ve malın korunması faydalarını sağlayacak. Artan araç yoğunluğu nedeniyle kampüs içerisinde park alanları daraldı. Kampüs adeta açık otopark haline geldi. Taşıt pulu alacak öğrencilerin yarı yıl için 250 lira, çalışan ve personelden 500 lira ve çalışan idari akademik personelden 10 lira alınması kararlaştırıldı" dedi. 
> Üniversite yerleşkesinde, hastanenin aşağı kısmına yeni otopark yapıldığını, araçla girmek istemeyenlerin buraya park edebileceğini, kimlikle içeriye girebileceğini açıklayan Hasan Fenercioğlu, misafir araçlarına ise kart verilerek sorunun çözüleceğini bildirdi. 
> Yıllardır konunun uzmanları, Adana'da ulaşım master planının bulunmamasından yakınıyor. Kent trafiğinin de bu rehber plan olmadığı için çıkmaza girdiğini, net çözüm üretilemediğini belirten ilgililer, hazırladıkları raporları ve çözüm önerilerini yaşama geçirecek bir merkez veya yetkili bulamıyor. Sıcağı sıcağına 24 Ocak Cumartesi günü TMMOB’ye bağlı 6 odanın düzenlediği ‘Kentsel Dönüşüm Paneli’nde İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hıdır Çak’ın ulaşım master planının gerekliliğine ve aciliyetine vurgu yaptığını hatırlatalım.
> İşte kentin yaşadığı trafik travması, kendini üniversite içerisinde de gösteriyor. Her yönüyle tartışılacak olan taşıt pulu sistemiyle trafik ve park sorununa çözüm arayan üniversite yetkililerinin biraz düşünmeden hareket ettikleri görülüyor. Soruna köklü çözüm üretmek yerine tali planlarla adım atılması kabul edilebilir bir durum değil. Doktorlar bilir. Tanı konulmadan tedavi uygulanmaz. Görülüyor ki soruna tam teşhis konulmadan uygulama başlatılıyor. 
> Detay bir konu ama açıklayıcı olması bakımından dile getirelim. Mesela yürüme engelli bir öğrenci var. Diyelim ki aracıyla üniversiteye girmek istiyor veya bu öğrenciyi arabası olan bir arkadaşı eğitim gördüğü fakülteye bırakmak istiyor. Öğrencilerin parası yoksa pul alamayacak. Bu durumda atılan adım, yürüme engelli bir öğrencinin eğitim hakkına direkt bir müdaha değil mi? Bir adım atarken bir bilim yuvasının konuyu tüm uzmanlarıyla enine boyuna tartışması gerekmez mi?
> Yazık olmuyor mu? 
> Zararın neresinden dönersen kardır.
> Özür dilemek kadar yanlıştan dönmek de bir erdemdir!