Adana’nın Seyhan İlçesi Gazipaşa Bulvarı Karadayı Apartmanı’nda hizmete açılan Diş Hekimi Gülden Sönmez’in muayenehanesinin açılış kurdelasını eşi Doç. Dr. Ülviyye Güler ile birlikte kesen Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, yaptığı konuşmada yıllarca beraber çalıştığı meslektaşının muayenehanesini açmanın kendisi için gurur ve memnunluk verici olduğunu söyledi.

Başkan Dt. Fatih Güler, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Biliyoruz ki dişhekimliği hizmetleri muayenehane temellidir. Bu Avrupa’da da Amerika’da da başlangıcından beri böyledir. Türkiye’de Türk Dişhekimleri Birliğine kayıtlı 10.775 tane muyanehane vardı. Bugün de burada 10.776’ncısını açıyoruz. Bilirsiniz ki 20-30 kişinin çalıştığı büyük merkezlerde hizmetin standartı birebir ilişki-hasta memnuniyet oranı düşmektedir. Bu yüzden biz oda olarak, birlik olarak muayenehane temelli dişhekimliğini destekliyoruz. Meslektaşımız Dt. Gülden Sönmez Hanımın Türk Dişhekimleri Birliği Disiplin Kanunu’na uygun bir şekilde çalışacağına inancımız tamdır. Oda başkanı olarak bu küçük mesajı da vermek zorundayım. Kendisi zaten başarılı bir meslektaşımızdır. Türkiye’de kadınların emeklilik yaşı 60’tır ama ben Gülden Hanıma 75-80 yaşına kadar çalışacak uzun bir ömür ve çalışma hayatı diliyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

ÇOK MUTLUYUM 

Adana Diş Hekimleri Odası yöneticileri ile diş hekimlerinin yanı sıra akraba ve davetlilerin katıldığı açılışa ilişkin açıklama yapan Dt. Gülden Sönmez, “Her diş hekiminin hayali bir gün muayenehane açmaktır. Ben bugün bu hayalimi gerçekleştiriyorum. Çok mutluyum. Ben titiz bir insanım. Bu titizliği işime de yansıtıyorum. İnsanlar ağız diş sağlığı konusunda titiz davranarak bilinçli olmalıdır. Altı ayda bir hekim kontrolünden geçmeleri olası problemleri önler.” diye konuşan Dt. Sönmez, ilk olarak hasta koltuğuna annesini oturttu.