1. Çukurova Kadın Doğum Günleri kapsamında ilk gün Kadın Doğum Hemşireliği ve Ebelik oturumları gerçekleştirildi. “Gebelikten doğum sonu döneme ebe ve hemşirenin rolü” konulu oturumu oturum Başkanlar Doç. Dr. Evşen Nazik, Hemş. Handan Erkovan, Prof. Dr. Cüneyt Evrüke ve Dr. Erol Arslan yönetti.

 Kadın Doğum Hemşireliği ve Ebelik Konularında da Kurslar Düzenlendi.

İkinci Oturumda ise “Jinekolojide ebe ve hemşirenin rolü” konusu oturum başkanları Doç. Dr. Şule Gökyıldız Sürücü, Hemş. Melek Temiz, Prof. Dr. Mehmet Ali Vardar başkanlığında tartışıldı. “Göç Ve Kadın Sağlığı” başlıklı oturumun başkanlığını ise Doç. Dr. Sevban Arslan,  Hemş. Hasibe Yıldız, Dr. Mete Sucu, Dr. Selahattin Mısırlıoğlu yaptı.

Katılımcılar Canlı Olgular Üzerinde Eğitim Aldı.

1. Çukurova Kadın Doğum Günleri kapsamında bir diğer salonda ise “Elektronik Fetal Monitörizasyon (EFM) ve obstetrik ultrasonografide temel değerlendirme”  konusu tartışılırken oturumun başkanlığını ise Prof. Dr. Cüneyt Evrüke gerçekleştirdi. Katılımcılar aynı zamanda Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde laparoskopik histerektomi kursuna katıldı. Ameliyathanede canlı olgu sunumu ile yapılan kursta Doç. Dr. A. Barış Güzel, Doç. Dr. Ümran Küçükgöz Güleç katılımcılara uygulamalı olarak bilgi verdi.

Kongrenin Açılış Konferansı Onko-Fertilite Oldu.

Sheraton Otel de açılış konferansı da gerçekleştirildi. Onko-fertilite konulu açılış oturumunun başkanlığını Prof. Dr. Ali Ayhan yaptı. 1. Çukurova Kadın Doğum Günleri’nin ilk günü Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite, Genel jinekoloji ve Genel Obstetrik oturumlarıyla son buldu.

Adana Halk Sağlığı Müdürlüğü İle Ortak Oturumlar Yapıldı.

1. Çukurova Kadın Doğum Günlerinin ikinci gününde ise Adana Halk Sağlığı Müdürlüğü ortak oturumu “Anne Ölümlerinin Azaltılmasında Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uzmanlarının Rolü: Örnek Olgular Üzerinden Değerlendirme” gerçekleştirildi. Ayrıca Jinekolojik endoskopi, Doğum hekimliğinde ultrasonografi, Jinekolojik onkoloji, Genel obstetrik konularında oturumlar tamamlanırken bildirilerin sunumunun ardından ödül töreni ve plaket takdimi yapıldı.

Prof. Dr. Vardar; “Verimli Bir Kongre Süreci Oldu.”

1. Çukurova Kadın Doğum Günlerini değerlendiren Kongre Başkanı ÇÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Vardar, Kongrenin Onursal Başkanlarının Prof. Dr. Nihat Arıdoğan ve Prof. Dr. F. Tuncay Özgünen olduğunu ifade ederek verimli bir kongre sürecini tamamladıklarını söyledi.

Prof. Dr. Vardar amaçlarının bu kongreyi düzenli ve yıllık olarak organize ederek gelenekselleşmesini sağlamak olduğunu ifade ederek, “Çukurova Üniversitesi’nin kadın doğum kliniği en eski en köklü ve güçlü kadın doğum bölümü. Çevre illerde ve ilçelerde görev yapan birçok kadın doğumcu burada yetişmiştir. Bir başlangıç yaparak uzun yıllardan beri gelen deneyimimizi meslektaşlarımızla paylaşarak güncel tanı ve tedavi yöntemlerini gözden geçirdik.” dedi.