Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği tören saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

227 genç hekim kortej halinde sahnede hazırlanan yerlerine çıkarak aileleri ve akademisyenleri selamladı.

Öğrenciler adına dönem birincisi Taylan Bilici, Tıp Fakültesi Mezunları Derneği adına Prof. Dr. Figen Doran, Tabip Odası adına Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan, Tıp Fakültesi adına ise Dekan Prof. Dr. Dilek Özcengiz söz aldı. 

 

“28 Yıl Önce Aynı Heyecanı Bende Yaşadım…”

Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar aynı heyecanı 28 yıl önce Tıp Fakültesinden mezun olurken kendisinin de yaşadığını hatırlatıp, zorlu eğitimi tamamlayarak hekim olmaya hak kazanan öğrencilere seslenerek şunları kaydetti;

“Sorumluluğunuz öncelikle insan sağlığını korumak, hastaları tedavi etmek ve yapacağınız bilimsel çalışmalarla insanlığa hizmet etmektir. Bugün, bu salonda, mesleğe başlarken edeceğiniz Hippokrat yemini, sizlerin insanlık ile aranızda yapılan bir sözleşmedir. Unutmayın ki klinik gözlemi ilk başlatan, tıbbın babası Hippokrat'ın geride bıraktığı eserlerden, o dönemlerde bile mevcut hekimlik bilgilerini en iyi şekilde uyguladığı anlaşılmaktadır. Sizler eğitiminiz boyunca çok çalıştınız. Uzun gecelerdeki nöbetlerde yorgun düştünüz. Zaman zaman belki hocalarınıza da serzenişte bulundunuz. Ancak, hiç yılmadınız. Çünkü umut ışığı olmanın hiçte kolay olmadığını sizler de çok iyi biliyordunuz. Mesleğinizi sürdürürken insan sevgisi size rehber olsun. Hastalarınızı ailenizden biriymiş gibi kabul edin. Onlara yeni bir yaşam sunduğunuzda, gözlerindeki ışıltı size en büyük hediye olacaktır. Önyargısız olun ve tüm insanlara karşı eşit mesafede durun. Tüm bu güçlüklerine rağmen üniversite çatısı altında geçirdiğiniz bu yılları aslında yaşamınızın en güzel yılları olarak hatırlayacaksınız.”

 

“77 Farklı Ülkeden Gelen Uluslararası Öğrenci Sayımız 1.046’ya Ulaştı.”

Akademisyenlere de hitap eden Rektör Prof. Dr. Kibar,  Çukurova Üniversiteli akademisyenler sayesinde saygın bir Üniversite sıralama kuruluşu olan URAP tarafından, “2015 En İyi Üniversite” sıralamasında Çukurova Üniversitesi’nin Türkiye’nin En İyi 9’uncu Üniversitesi olarak ilan edildiğini hatırlattı. Prof. Dr. Kibar, “Uluslararasılaşma çabalarımız sonucunda da, değişim programları hariç Üniversitemize 77 farklı ülkeden gelen uluslararası öğrenci sayımız 1.046’ya ulaşmıştır. Çukurova Üniversitesi sizlerin gayret ve desteğiyle her geçen gün daha fazla uluslararası bir Üniversite haline gelmektedir.”

 

Hem Birincilikle Mezun Oldu, Hem de Meslektaşına Evlenme Teklif Etti…

Fakülte dönem birincisi Taylan Bilici’nin yaş kütüğüne adını çakmasının ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar dönem birincisi Bilici’ye diploma ve plaketini takdim etti.

Diplomasını alan dönem birincisi Taylan Bilici birde sürpriz yaptı. Sahnede eline mikrofonu alan Bilici, dönem arkadaşına evlilik teklifinde bulundu. Kız arkadaşını sahneye davet eden Bilici, cebinden çıkardığı yüzük ile evlenme teklifinde bulunurken kız arkadaşı da bu teklifi kabul ederek yüzüklerini taktı.

 

Anne Babalar Sevinç Gözyaşı Döktü

Sürprizlerle dolu geçen diploma töreninde çocuklarının doktor olduğunu gören bazı veliler gözyaşlarına hâkim olamazken duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu. Diplomalarını alan öğrenciler sahnede hep bir ağızdan okunan Hippokrat yemininin ardından keplerini havaya fırlatarak doktorluk mesleğine ilk adımı attı.