3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında 4 Ekim 2016 tarihinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın katılımıyla Ankara’da “Her Gün 10.000 Adım” temalı yürüyüş organizasyonu düzenlendi.
Aynı konseptin illere yayılması ve ülke genelinde bütünlük arz eden bir etkinlik programı geliştirilmesi nedeni ile Adana’da da 4 Ekim Salı Günü saat 09:00' da Yaşar Kemal Yürüyüş Parkuru girişinde bu etkinlik çerçevesinde toplanıldı.
"Her Gün 10.000 Adım" temalı etkinlik İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Saadettin Özsürekçigil, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ali Tanju Altunsu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden Tıbbi Hizmetler Başkanı Doç. Dr. Orhan Görgülü, sağlık personelleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardan öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen yürüyüşe vatandaşlar büyük ilgi gösterd
Sağlıklı yaşam için fiziksel aktiviteyi hayatın bir parçası haline getirmenin kolay olduğunu belirten Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, “Dünya Yürüyüş Günü’nün önemine dikkat çekti.

İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Saadettin Özsürekçigil ise, “Günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmek sağlıklı yaşamın ilk adımıdır, yürüyüşteki amaç sağlıklı yaşamın benimsenmesidir ” dedi.
Adana’da 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri, kamuoyunda farkındalık oluşturulması amacıyla çalışanların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.