ÇÜ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törende Yrd. Doç. Dr. Funda Gülay Kadıoğlu son etik dersini verdi. 34 mezun öğrenci Prof. Dr. İlhan Tuncer himayesinde Diş Hekimliği Andını okuyarak mesleğe ilk adımı attı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin, Türk diş hekimliğinin akademik dünyasına ve Türk halkının ağız-diş sağlığı savaşımına verilen değerli bir armağan olduğunu söyledi.

 

Mezuniyet töreni saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Madina Julmurzina ve öğrencisi Kaan Alıcıoğlu’nun müzik dinletisi ile devam eden törende Mezunlar Derneği Başkanı Diş Hekimi İsmail Erdem ve Öğretim üyeleri adına Diş Hekimi Ufuk Tatlı açılış konuşmasını gerçekleştirdi. 

 

“Diş Hekimliği Mesleği, Meslek Hayatı Boyunca Süren Bir Öğrenciliktir.”

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler, diş hekimliği mesleğinin önemine değindi. ÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Toroğlu ise diş hekimliği mesleğinin meslek hayatı boyunca süren bir öğrencilik olduğuna dikkat çekerek konuşmasına şöyle devam etti;

“Mezun olarak içtiğiniz ant ile diş hekimliği öğrencisi kimliğinden diş hekimliği kimliğine geçiş adımı atmış olacaksınız. Ancak bu öğrenciliğinizin bittiği anlamına gelmemektedir. Diş hekimliği meslek yaşamı boyunca süren bir öğrenciliktir. Kurama ve uygulamaya dair bilgi birikiminizi arttırmaya ve kendinizi geliştirmeye devam etmek kaçınamayacağınız bir yükümlülüktür. Diş hekimi unvanını aldığınız bugünden itibaren bu temel yükümlülüğe ek olarak yeni sorumluluklar üstleneceksiniz. Toplumun ağız ve diş sağlığı ile ilgili olan sorumluluk bunların en önde gelenidir.”  

 

Prof. Dr. Kibar: “Nitelikli Sağlık Profesyonelleri Yetiştiren Üniversitemle Gurur Duyuyorum.”

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar da konuşmasına, sağlık hizmetini kaliteli bir biçimde sunan ve nitelikli sağlık profesyonelleri yetiştiren bir üniversitenin mensubu olmaktan gurur duyduğunu vurgulayarak başladı.

“İnsan sağlığına ve bilime hizmet eden siz değerli arkadaşlarımın onurlu coşkusunu paylaşıyorum” diyen Prof. Dr. Kibar şöyle devam etti;

“Çağdaş bilimsel yaklaşımlar, sağlık kurumlarının nitelikli sağlık hizmeti verebilmeleri için altı temel unsuru yerine getirmek zorunda olduğunu belirtir. Bu unsurlar doğrultusunda sunulan sağlık hizmetinin “güvenli”, “kanıta dayalı”, “hasta odaklı”, “zamanında ve ulaşılabilir”, “verimli ve etkin”, “hizmet bekleyenlere eşit olarak dağılmış” olması gerekir. Bütün bunları göz önünde bulundurmayı ilke edinen Diş hekimliği Fakültemiz nitelikli hizmeti önceleyerek, çok kısa bir süre zarfında, hem fiziksel alt yapısını yenilemiş hem de belki alt yapıdan daha önemli olmak üzere öğrencilerine ve personeline verdiği eğitimlerle nitelikli hizmetin kurumsal düzeyde benimsenip sahip çıkılmasını sağlamıştır. İşte bu yönüyle, bu yıl 16. mezunlarını veren fakültemiz de akademisyenleri, klinik hizmetleri, bilimsel bilgi artışını destekleyen araştırma laboratuvarları ve toplum ağız, diş sağlığına katkı sunan kayda değer projeleri ile öne çıkan, nitelikli bir eğitim-araştırma kurumu olmayı ziyadesiyle hak etmektedir. Fakültemizin kuruluşundan bu yana maddi ve manevi tüm varlığını ortaya koyarak mezunlarımızın yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 
Dönem Birincisi Diş Hekimi Gizem Işık Yaş Kütüğüne İsmini Çaktı.

Açılış konuşmalarının ardından dönem birincisi Diş Hekimi Gizem Işık yaş kütüğüne ismini çaktı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise Fakülte birincisine başarı belgesini verdi.

Dereceye girenler ile mezun olan diğer öğrencilere de belgeleri Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Metin Yavuz, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Toroğlu ve Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler tarafından verildi.