Çukurova Üniversitesi Mithat Özhan Amfisin de yapılan organizasyonda gerek ameliyathane gerekse hastane içi enfeksiyonlar ve dezenfektasyon koşullarının nasıl sağlanması gerektiği konularında katılımcılara önemli bilgiler aktarıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova günümüzde hastane koşullarında enfeksiyon ile mücadelenin son derece önemli olduğunun altını çizdi. Taşova enfeksiyonla mücadele konusunun başında ise sterilizasyon ve dezenfektasyonun öneminin ön plana çıktığını dile getirdi. Yapılacak doğru çalışmalarla hastane enfeksiyonları riskinin en aza indirilmesinin mümkün olduğunu ifade eden Taşova bu tür sempozyumlarında son derece faydalı olduğunun önemine değindi

Yapılan konuşmaların ardından ilk olarak çene ve diş cerrahisi, göz cerrahisi, ameliyathane malzemesi yönetimi konularında katılımcılar bilgilendirildi. Daha sonraki oturumlarda ise yine endoskopik laparoskopik işlemlerde ve robotik cerrahide ki sterilizasyon ve dezenfektasyonun nasıl sağlanması gerektiğine yönelik bilgiler verildi.

Sempozyumda bu konuların dışında yine hastane koşularında uyulması gereken kurallar ve bu konuda yapılması gereken çalışmalarda paylaşıldı bir gün süren sempozyumda katılımcılar son derece önemli bilgiler elde etti.