Mezuniyet töreni saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 17. Dönem birincisi Zeynel Abidin Şimşekyılmaz’ın açılış konuşmasının ardından kürsüye ÇÜ Mezunlar Derneği Başkanı Diş Hekimi Ufuk Gürsesli ve öğretim üyeleri adına Doç. Dr. Burcu Evlice çıkarak birer konuşma yaptı. Mezun öğrencilere seslenen konuşmacılar öğrencilerin ailelerini kutlarken Adana Valiliği’ne yapılan hain saldırıyı kınayarak şehit yakınlarına baş salığı, yaralılara ise şifa dilediler. 
 
Diş Hekimleri Odası Başkanı Güler; “Oda Çalışmalarında Aktif Olun.”
Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler Diş Hekimliği mesleğinin öneminden söz etti. Mesleğe yeni adım atan Diş Hekimlerine, odaya üye olmalarını isteyen Güler, “Oda çalışmalarında aktif olmak mesleğinizde ilerlemenize yardımcı olacaktır.” dedi.
 
Prof. Dr. Toroğlu; “Her Diş Hekimliği Fakültesi, Yüksek Donanımlı Hekimi Yetiştirebilmeyi Temel Amaçlarından Biri Olarak Addeder.”
ÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Toroğlu ise, Fakültenin 1993 yılında kurulduğunu, ilk önlük giyme töreninin 1995 yılında, ilk mezuniyet töreninin ise 2000 yılında gerçekleştirildiğini hatırlattı. 2000 yılından bu yana her sene, gelecek vadeden genç bireylere sağlık alanında eğitim verdiklerini söyleyen Prof. Dr. Toroğlu, “Yetiştirdiği dinamik, üretken, aydın genç hekimlerini de vatanın her bir köşesinde hizmet sunmaları için hazırlamakta ve yüreklendirmektedir. İnsan yaşamı, çağdaş dünyanın en yüce değeridir. Bu yüce değeri nitelikli hale getirme çabası, sağlık mesleklerinin nihai hedefidir. Diş hekimleri de tüm sağlık çalışanları gibi, bu amaç uğruna emek veren yürekli ve fedakâr kişilerdir. Geleneksel diş hekimliğinin uygulayıcısı her ne kadar bu fedakâr tek kişi de olsa, bu tek kişinin yetişmesinde sahne arkasında onlarca kişi rol almakta, neredeyse “küçük bir ordu” bulunmaktadır. Bu bir eğitim ordusudur. İyi bir eğitim ordusunun sayesinde her diş hekimliği fakültesi, yüksek donanımlı hekimi yetiştirebilmeyi temel amaçlarından biri olarak addeder. Ve kuşkusuz bu bir akademik başarıdır.” şeklinde konuştu. 
 
Prof. Dr. Elekcioğlu; “Çukurova, Ülkemizin Ayrıcalıklı Üniversitelerinden Biri.”
Daha sonra kürsüye gelen Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu, Çukurova Üniversitesi’nin ülkemizin önde gelen ayrıcalıklı üniversitelerinden biri olduğuna dikkat çekerek, “Çukurova Üniversitesi bilim teknoloji, sağlık ve sanat alanlarında yürüttüğü eğitim-öğretim faaliyetlerin ve araştırma- geliştirme çalışmalarıyla donanımlı gelişmeye-yenilenmeye açık demokratik bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir.” dedi.
  
Son Etik Dersin Ardından Diş Hekimliği Andını Okudular…
Açılış konuşmalarının ardından Doç. Dr. Funda Kadıoğlu mezun olan öğrencilere son etik dersi verdi. Mezun olan 80 öğrenci sahneye çıkarak Prof. Dr. Oğuz Yoldaş öncülüğünde hep bir ağızdan Diş Hekimliği Andını okudu. Mezun olan öğrenciler fakülteye yeni kayıt olan öğrencilere de önlüklerini giydirdi.  
 
80 Öğrenci Keplerini Havaya Fırlatarak Mezun Oldu.
Mithat Özsan Amfisi’nde yapılan ve Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Toroğlu, Adana Diş Hekimleri Oda Başkanı Dt. Fatih Güler, Rektör Başdanışmanı Metin Yavuz, öğretim elemanları, öğrenciler ve ailelerinin katıldığı törende, fakülte birincisi Zeynel Abidin Şimşekyılmaz yaş kütüğüne brövesini çaktı. Fakülte birincisine başarı belgesini Prof. Dr. Elekcioğlu, dönem ikincisine Prof. Dr. Toroğlu, dönem üçüncüne ise Güler verirken, diğer tüm mezunlara diplomaları akademisyenler tarafından takdim edildi. Tören keplerin havaya fırlatılması ve anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.