Balcalı Hastanesi Hipokrat Toplantı Salonu'nun da düzenlenen toplantıların ana temasını ise "Klinik Toksikoloji" oluşturuyor. Etkinlikler kapsamında bu konuda çeşitli sempozyumlar düzenlenecek.

4. Acil Tıp Günleri'nin açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Kekeç Acil Tıp alanında bu yıl 4. sünü gerçekleştirdikleri toplantıların katılımcılar açısından son derece faydalı olacağına inandığını dile getirdi. Kekeç etkinlikler kapsamında çeşitli kurs, söyleşi ve sempozyum gibi bir çok faaliyetin bir arada olacağını belirtti

Türkiye Acil Tıp Derneği Toksokoloji Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Arzu Denizbaşı ise bu yılki ana temanın "klinik toksokoloji" seçilmesinin son derece anlamlı olduğunu ifade ederek, özellikle Çukurova ve bölgesinde tarım ilaçlarından tutunda daha bir çok kimyasal etken nedeniyle yaşanan zehirlenme vakaları konusunda önemli bilgilere sahip olabileceklerinin altını çizdi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz de yaptığı konuşmada kendisinin bir Anestezi Uzmanı olduğunu Acil Tıp Dalı'nın da Anesteziyle çalışma alanı olarak kardeş dallar olduğuna dikkati çekti. Özcengiz tüm etkinlik katılımcılarına da başarılar diledi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Kekeç Toksoloji nedir? Toksoloji'nin Tarihçesi konulu sunumunu gerçekleştirdi. 2 gün sürecek etkinlikler kapsamında konunun uzmanlarınca katılımcılara birçok önemli bilgiler aktarılacak