Adana Diş Hekimleri Odası, Adana Tabip Odası, Adana Eczacı Odası, Adana Veteriner Hekimler Odası, Adana Baro’su ve TMMOB İKK’nın birlikteliğiyle oluşturulan kısa adı ADAMOB olan Akademik Meslek Odaları Birliği Dönem Sözcüsü ve Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, yaptığı yazılı açıklamada “Şehir hastanesinde çocuk doktoru meslektaşımıza yapılan saldırıyı ADAMOB olarak şiddetle kınıyoruz. Şiddet yoluyla hak aranmaz.” dedi.

“ADAMOB OLARAK ŞİDDETİ KINIYORUZ”

ADAMOB üyelerinin Türkiye’nin yetişmiş eğitimli bir iş gücü olduğunu ifade eden Dt. Fatih Güler, “Sağlık alanında özellikle hastaların sağlığı bizim önceliğimiz. Şehir Hastanesinde poliklinikteki yığılmanın ya da randevu sırasının bir hak kaybı yaratmasını hasta bir hekime saldırarak çözemez. Bu hiç bir yerde böyle çözülemez. Bizler üniversite sınavında ilk 40-50 bine girerek Tıp Fakültesinde, Diş hekimliği Fakültesinde, Eczacılık Fakültesinde, Veteriner Hekimlik Fakültesinde, Mühendislik-Mimarlık Fakültesinde, ilk 150 bine girerek Hukuk Fakültesinde okuyan, akademik yeterlilik kazanmış, üniversite diploması sahibi meslek gruplarıyız. Bizimle ilgili konularda insanlar bize karşı şiddet kullanarak hak aramaya başlarlarsa bunun sonu yoktur. İnsanlar hakkını bir şikayet dilekçesiyle, gerekse adli merciilere başvurup tazminat davalarıyla arayabilirler. Kimsenin buna itirazı olmaz. Hak aramak esastır. Ama hak aramanın yolu şiddet değildir. ADAMOB olarak biz bunu şiddetle kınıyoruz.”

“ŞİDDETE KARŞI 6 MESLEK ODASI OLARAK MÜDAHİL OLACAĞIZ”

Anne-babalarının kendilerini hastalarını tedavi ederken onlardan dayak yiyelim diye yetiştirmediklerini söyleyen Dt. Güler, “Bundan sonra ADAMOB olarak bu tip saldırılarda 6 meslek odası olarak müdahil olacağız. Dava adliyeye intikal ettiğinde odalarımızın avukatları aracılığıyla müdahil olacağız. Bir avukata, bir mühendise, bir hekime, bir diş hekimine, bir veteriner hekime, bir eczacıya böyle bir muamele geldiğinde biz ortak dayanışma göstereceğiz. Bu ülkenin eğitimli okumuş insanları olarak kendimizi ezdirmeyeceğiz. Buradan kamuoyuna sesleniyorum; hak aramak istiyorsanız en doğal hakkınızdır ama bunu yasal, hukuki yollarla yapacaksınız, hakkınızı şiddetle arayamazsınız. Bu konuda yapılan bütün olayları ADAMOB adına kınıyorum. Yetkili merciilere de bu konuda en ağır cezai yaptırımları uygulamaya davet ediyorum.” diye konuştu.