Yangında yaşanan ölüm sonrasında Adana Valiliğinden açıklama geldi 
Adana Valiliği, Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde çıkan ve bir kişinin hayatını kaybettiği yangında diğer hastaların zarar görmediğini, olayla ilgili de adli ve idari soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

Adana Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, hastane personelinin saat 19.10 sıralarında "6. Erkek Servisi"nde bir odadan duman çıktığını fark ettiği, bunun üzerine "Hastane Afet Planı" kapsamında hastaların ivedi bir şekilde tahliye edildiği ve yangına da müdahaleye başlandığı belirtildi.

İtfaiyeye ivedi olarak ihbarda bulunulduğu bildirilen açıklamada, ekiplerin 5 dakika içerisinde hastaneye intikal ettiği aktarıldı.

Yangının itfaiye tarafından kısa zamanda söndürüldüğü vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yangının söndürülmesinden hemen sonra hastane binamızda ve hastalarımız ile ilgili yapılan inceleme neticesinde "bipolar bozukluk" tanısıyla 07.07.2017 tarihinde hastaneye yatırılmış olan K.K. isimli erkek hasta, yangının çıktığının düşünüldüğü 6. Erkek Servisi'ndeki bir odada, hayatını kaybetmiş şekilde bulunmuştur. İlk bulgular hastanın yangına bağlı olarak exitus olduğunu göstermekle birlikte, aynı serviste yaan 35 hasta hiçbir zarar görmeden ivedi bir şekilde tahliyesi gerçekleştirilerek farklı servislere yerleştirilmiştir.

Olayla ilgili Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca adli tahkikat, Kamu Hastane Birliği Genel Sekreterliği tarafından ise idari soruşturma başlatılmıştır." 
Açıklamada, konunun yakından takip edildiği ve neticesinin kamuoyuyla paylaşılacağı da kaydedildi.