Hibrit Ameliyathanelerle, hasta ameliyat olurken cerrahi işlem gerçekleştirilirken, aynı anda radyolojik görüntüleme ve ilaveten balon ya da stent uygulanabiliyor.

Adana Kamu Hastaneler Birliğine bağlı Seyhan Uygulama Merkezi,  robotla yapılan kalp ameliyatlarından  sonra şimdi de; anjiyo salonuyla kalp cerrahisi ameliyathanesinin birleştirilmesi sonucu ortaya çıkan hibrid ameliyathaneyle bölgeye önemli bir hizmet sunmaya başladı.

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik sorumlusu Prof. Dr. İbrahim Özsöyler hizmete giren Hibrit Ameliyathaneyle ilgili olarak ''tıpta en fazla teknoloji kullanan bölümlerinden biri olan Kalp ve Damar Cerrahisi branşı  hastanemizde her türlü teknolojik imkanlardan yararlanıyor. Bundan böyle, Hibrit Ameliyathanelerle hastalar iki sefer yorulmak yerine, tek seansla işlemleri gerçekleştirilebilecek şeklinde konuştu.


Özsöyler ''daha önce büyük kesiler uygulanarak yapılan ameliyatlar artık damar içinden ulaşılan tedavi yöntemlerinin ameliyathanede uygulanabilmesi nedeniyle çok daha küçük kesiler uygulanarak yapılabilecek. Hatta pek çok damar hastalığında artık hiç kesi yapmadan, hiç anestezi uygulamadan tedavi yapma imkanına da yine hibrid ameliyathanemiz ile kavuşmuş olacağız.

Adanamızı bu imkana kavuşturduğu için Genel Sekreterliğimize ve Başhekimliğimize sonsuz teşekkür ediyoruz'' dedi.