Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde sergilenen oyun başta hastane çalışanları ve tedavi alan hastalar olmak üzere geniş bir izleyici kitlesi tarafından ilgiyle izlenildi.

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı günü etkinlikleri kapsamında hastane yöneticileri tarafından organizasyonu yapılan projede, psikolog, hemşire ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan 4 kişi ve psikoz, bipolar, şizofreni tanısı konulan 8 hasta rol aldı.

“Senden, Benden, Bizden” isimli tiyatro oyunuyla ilgili olarak konuşma yapan hastane başhekimi Uz. Dr. Sinan Özler, uzun bir hazırlık döneminden sonra bölgemizde ilk kez böyle bir projeyi hazır hale getirdik. Bir hayalimizi ekibimizle beraber gerçekleştirmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Yönetici ekibimle beraber sanatın her alanının psikiyatrik rahatsızlıkların tedavisinde ve rehabilitasyonunda önemli yeri olduğunun farkındayız ve hastalarımızdan bu yöntemlerle becerilerin geliştirilmesi, topluma yeniden kazandırılmasında çok önemli olumlu geri dönüşler alıyoruz diyerek, oyunda emeği geçen ve rol alanlara teşekkür etti.

Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’ndan da destek alan projenin yönetmeni Haydar Şahin ise, 3 ay boyunca yaptığımız yoğun bir prova sürecinden sonra oyunumuzu sergiledik. Provalara ilk günlerde gelmek istemeyen veya konuşma sıkıntısı yaşayan hastaların gösterdikleri ilerleme sürecini hayretle şahit oldum ve dün gecede harika bir performans sergiledik, zaten ekibimizin adı da “Ruhi Tesisat” yani ruhun gıdası anlamında.
Gelen talepler üzerine oyunumuzu Adana’nın değişik salonlarında ve şehir dışında da oyunu sergileyeceğiz şeklinde konuştu.